NA SLOVÍČKO S TRENÉRY STRAKOU A UHRINEM
Klub

NA SLOVÍČKO S TRENÉRY STRAKOU A UHRINEM

Redakce

Naprosto odlišné pocity zažívali zcela logicky po televizní dohrávce trenéři František Straka a Dušan Uhrin mladší. Zatímco lodivod Sparty proklínal především výkon rozhodčího Pučka, hostující kouč se mohl těšit z faktu, že boleslavští fotbalisté pod jeho vedením ještě nepoznali hořkost porážky. Po remízových duelech na zlínském pažitu a doma s Ostravou si totiž na své konto připsali cenný skalp úřadujícího mistra a účastníka prestižní Ligy mistrů. A to se pochopitelně cení.

Trenér Sparty František Straka se s porážkou těžko vyrovnával. Především se mu nelíbil výkon sudího Pučka. Stěžoval si přitom na dva okamžiky – podle jeho názoru ovlivnil hru před gólem Mladé Boleslavi a v závěru prý neodpískal pro jeho tým penaltu na ruku.
„Pokud bych se měl vrátit ke gólu, pan rozhodčí Puček podle mnoha hráčů zapískal a tak přestali hrát. V nastaveném čase pak skála zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. Pan Puček by si měl sundat sluneční brýle, když takový okamžik nevidí,“ uvedl František Straka. Ještě před rekapitulací těchto okamžiků však přidal mírnější pohled na zápas jako takový.
„Hráli jsme opravdu špatně. Chyběla nám agresivita, finální přihrávka i nápad. To představovalo vodu na mlýn soupeře. Mladá Boleslav obětovala vše defenzivě a dokázala, na rozdíl od nás, vstřelit jeden gól. Na druhou stran při tak nabitém programu může k podobnému zaváhání dojít. Ztráty dnešních bodů je škoda, ale hrajeme
dlouhodobou soutěž a tam jeden zápas nemůže všechno ovlivnit,“
dodal František Straka.
Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin pak mohl být spokojen. „Dnes jsme hru poskládali na defenzivě. To nám vyšlo. S výjimkou snad jediné hlavičky se Sparta k žádné velké šanci prakticky nedostala. K Pohorskému a Zelenkovi jsme postavili dva osobní hlídače, což vyšlo lépe u domácího kapitána. Toho Čáp prakticky vymazal. Nakonec jsme vstřelili i vítězný gól. Moc jsme toužili po bodu a nakonec tedy máme tři.“
A zmíněný výkon rozhodčího Pučka, na který si stěžoval František Straka? Od delegáta Zdeňka Valeše obdržel zkušený sudí vysokou známku 7.

Fanshop banner