„Vloni nám to tam padalo“,
Klub

„Vloni nám to tam padalo“,

Redakce

říká čtyřiadvacetiletý záložník ostravského Baníku Miroslav Matušovič, se kterým jsme si povídali bezprostředně po remízovém utkání s Mladou Boleslavi. I jeho mrzí současný pokles výkonnosti Baníku a věří, že vše se obrátí.

Jak se ti jevil v tomto zápase ligový nováček Mladá Boleslav a v čem byli nebezpeční?
Podle mě to byl poměrně vyrovnaný zápas. My měli šance v první půli a Boleslav rovněž. Je fakt, že když dáme gól 10 minut před koncem, tak bychom to měli udržet. Domácí pak dají centr do „vápna“ a je to 1:1. Fakt už nevím, smůla…. Mohlo to klidně spadnout přes bránu.

Znáš z minulosti některé mladoboleslavské hráče?
Vím, že Radim Wozniak se mnou hrál v Baníku. Teď je zraněný. Ostatní moc neznám.

Na co vás trenér Jarabinský před zápasem nejvíce upozorňoval?
Hlavně, že musíme sbírat všechny odražené míče a přihrávat je středem hřiště. A pak si dávat pozor na dva rychlé domácí útočníky. Vidíte-jeden centr z boku a branka.

S příchodem nového trenéra se dá očekávat u Baníku jiný herní styl než tomu bylo v loňské sezóně nebo ještě nedávno za trenéra Komňackého?
Toto je věc trenéra, ale asi to bude více o bojovnosti a o získávání odražených míčů. A pak musíme být i důraznější v osobních soubojích.

Jak si vysvětluješ herní propad Baníku, těžkopádnost a pak vypadnutí z evropských pohárů?
Nechci se vymlouvat, že nám odešli hráči. I toto však hraje svoje. V evropských pohárech jsme byli poprvé a pak máme i hodně mladých kluků. Se vším jsme se i tzv. sžívali. Dopadlo to, tak jak dopadlo. Venku v evropských pohárech jsme propadli, ale doma jsme dokázali sehrát vyrovnanou partii. Mohli jsme i zvítězit. Je to i o zkušenosti. A co se týče ligy? Vloni nám tam spadlo všechno, do čeho jsme kopli a dnes je to o smůle-tyčky apd.

Fanshop banner