BOLESLAV SI ZASLOUŽILA VYHRÁT
Klub

BOLESLAV SI ZASLOUŽILA VYHRÁT

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté se loňského mistra ligy nezalekli. V první půli si hosté vytvořili několik brankových příležitostí, ale i domácí měli řadu nevyužitých šancí, především z kopaček Bednáře a Sedláčka. Ve druhém poločase byli domácí jednoznačně lepším mužstvem.

O první závan před brankou Ostravy se postaral svoji přízemní střelou už ve 3.min. Roman Bednář. Hosté v zápětí o minutu později odpověděli střelou Bystroně, která lízla se štěstím břevno Millerovy branky. V 15.min. zneškodnil svým vyběhnutím Miller velkou šanci Drozda, který se před ním objevil po centru Matušoviče. Hosté o sobě dali vědět vzápětí po chybě domácí obrany, kdy se před Millerem objevil Žůrek. Opět své kvality ukázal Miroslav Miller. V 25.min. se domácí fanoušci zlobili na rozhodčího Helebranta, který zabrzdil slibnou akci Tomáše Sedláčka a v 28.min. přehlédl nešetrný faul v pokutovém území na Romana Bednáře. V 31.min. spálil gólovou šanci Roman Bednář, kdy míč těsně minul Königovy branky. Největší šanci prvního poločasu měli domácí ve 33.min., kdy po skvělé přihrávce Martina Čupra a následném sólu Romana Bednáře skončil míč po Königově vyběhnutí jen těsně nad brankou. V závěru prvního poločasu byli domácí aktivnějším mužstvem.

Do úvodu druhého poločasu vstoupili domácí fotbalisté razantně a během čtyř minut kopaly dva rohové kopy. Už ve 46.min. po zahrání rohového kopu a následné střele Matějovského vykopával míč z prázdné ostravské branky Hoffmann. V 56.min. tleskali fanoušci dvojici Sedláček – Jarolím, ale následná střela po sólu Jarolíma neměla velkou razanci. Totiž platilo pro 61.min., kdy o sobě dali vědět pro změnu Bednář a Sedláček. I této akci chybělo lepší zakončení. V 80.min. se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“ a po centru Matušoviče Žůrek překonal Millera se štěstím na 1:0. Domácí v zápětí odpověděli v 86.min. po centru Krátkého a Tomáš Sedláček vyrovnal na 1:1. Druhý poločas byl v naprosté režii mladoboleslavských fotbalistů a k vítěznému zakončení tohoto utkání chyběl podle trenéra Uhrina jen větší důraz.


SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Krátký, Švejdík, Skála, Palát – Cigánek (36.Jarolím), Vít, Matějovský, Čupr – Sedláček, Bednář


SESTAVA FC BANÍK OSTRAVA: König – Pospěch, Dvorník, Besta, Drozd (46.Hoffmann) – Kotrys (69.Zavadil), Zúbek, Bystroň, Čížek – Žůrek, Matušovič

GÓLY: 85.Sedláček – 80.Žůrek

ROZHODČÍ: Helebrant


ŽK: Čupr – Drozd, Bystroň, Hoffmann


DIVÁCI: 4955

Fanshop banner