Představujeme vám Petra Čuhela
Klub

Představujeme vám Petra Čuhela

Redakce

S novým trenérem mladoboleslavských fotbalistů Dušanem Uhrinem ml. se objevil na lavičce u týmu jeho nový asistent Petr Čuhel/1965/. Ten v minulosti prošel několika druholigovými a prvoligovými celky jako hráč a později už jako trenér. Naposledy trénoval nováčka MSFL Kohoutovice.
Před jedním z dopoledních tréninků byl i čas na pár otázek.

Předpokládám, že jedním z důvodů, proč jste zde v Mladé Boleslavi u trenéra Uhrina, jsou vaše pracovní vazby z minulých let…
Tak to není, protože my jsme se vlastně s Dušanem Uhrinem neznali. Poznali jsme se až zde v Mladé Boleslavi.

Přehled o MSFL celkem mám, ale přiznám, že nevím, kde Kohoutovice jsou.
Kohoutovice je městská část Brna.

V minulosti jste působil i jako hráč. Kdy a kde jste ukončil svoji fotbalovou činnost?
S první ligou jsem skončil ve 29 letech. Potom jsem působil jako hráč různě-v Rakousku a poté v nižších soutěžích ještě v Česku. Jako hráč jsem působil v Brně, byl jsem na vojně v Dukle Tábor a pak jsem hrál jen v nižších soutěžích.

Kde jste odstartoval svoji trenérskou činnost?
Když jsem skončil v Brně jako hráč, tak jsem začal působit u tamější juniorky jako asistent trenéra. Byl to rychlý přechod.

Takže s výše uvedenými Kohoutovicemi jste postoupil do MSFL…
Ne, ne. Kohoutovice, to je nástupce Dolních Kounic. Když jsem trénoval Dolní Kounice ve druhé lize a pak se spadlo do MSFL, tak hned v létě se kluby sloučily. Tým Dolních Kounic přešel do Kohoutovic. Byla to fúze.

Neměl jste trochu obavy z tohoto skoku do nejvyšší soutěže?
Toho jsem se nebál. V lize jsem chvíli působil jako hráč a pak dění sleduji právě v Brně. Na práci u prvoligového celku a spolupráci s Dušanem Uhrinem jsem se těšil.

Odkud pocházíte?
Pocházím z Českomoravské vysočiny asi 60 kilometrů od Brna.

Můžete přiblížit amatérský výběr fotbalistů ČR, který trénujete a kdo v něm působí?
Jsou zde hráči, kteří nikdy neměli profesionální smlouvy a nyní nemají ani neamaterské smlouvy. Nesměli být nikdy v zahraničí. Je to výběr od divize směrem dolů. Takže jsou zde hráči především z krajských přeborů. Teď právě toto mužstvo postoupilo z kvalifikační skupiny na ME. Já ovšem nyní nevím, zda u něj budu dále působit. Myslím ale, že ne.

Jak máte s trenérem Uhrinem rozdělené kompetence u mladoboleslavského celku?
Dušan Uhrin je trenér a já jeho asistent. Musím tedy maximálně vycházet vstříc trenérovi. To znamená, že budu sledovat i zápasy našich soupeřů v lize. Pracuji tedy podle potřeby trenéra.

Znáte některé mladoboleslavské hráče? Někteří právě pocházejí z Moravy, kde i hráli za tamější druholigové a prvoligové celky.
Ano, je zde hodně hráčů z Moravy. Jsou zde hráči, kteří působili v jiných ligových klubech. Některé znám, protože s Kounicemi jsme proti Mladé Boleslavi v předloňské sezóně hráli. Myslím, že většinu hráčů podle jmen znám a nyní už je poznávám blíže.

A jak daleko znáte z minulosti mladoboleslavský fotbal?
V minulosti jsem zde v Mladé Boleslavi mockrát hrál. Hrál jsem zde s Brnem, s Táborem ve druhé lize, byl jsem zde jako trenér brněnského dorostu. Ovšem s klubem a ambicemi se blíže seznamuji až nyní.

Fanshop banner