Boleslav veze z venku první bod
Klub

Boleslav veze z venku první bod

Redakce

Premiéra pro trenéra Uhrina byla vydařená. Boleslavské mužstvo poprvé v soutěži bodově uspělo na hřišti soupře. Zlín dvakrát vedl, Boleslav však vždy dokázala vyrovnat.

Velice dobře vstoupili boleslavští hráči do utkání. Domácí mužstvo rozehrávalo, Boleslav jim sebrala míč a hra se přenesla před branáře Baránka. Ten odkopem trefil Romana Bednáře tak, že míč mu málem přešel do jeho sítě. Nic z toho však nebylo a o chvíli později domácí brankář zahajoval výkopem z malého vápna po předchozím autu. I následující minuty patřily boleslavským. Dokázali získavat odražené míče a kombinacemi na jeden, dva doteky se snadno dostávali před domácí branku. Rodily se i šance, ze kterých Boleslav ohrožovala domácího brankáře Baránka - Vít ani Matějovský jej však nepřekonali. V 10.min. však už bylo všechno jinak. Domácí hráč snadno odcentroval přes Krátkého, míč letěl do pokutového uzemí před brankáře Millera. Těsně před ním odhlavičkoval Palát tak nešťastně, že na hranici pokutového území našel volného Lasotu. Ten se do míče opřel a „koníčkem“ překonal Millera, který už na odražený míč nedosáhl. Domácí vedli 1:0.
Boleslav však nadále utočila. Hru měla ve své moci, vyrovnávací gól však nepřicházel. To platlo až do 20.min., kdy Roman Bednář vyhrál souboj se Švachem, míč doputoval k Sedláčkovi , který křížnou střelou překonal Baránka. Na straně boleslavských zavládla obrovská radost, kterou prožívali stejně tak i boleslavští příznivci, kteří na Valašsko dorazili. Až do konce poločasu potom se hrálo vyrovnaně, ani jedno mužstvo už si šanci nevytvořilo.

Druhý poločas už pokolikáté začal pro Mladou Boleslav nešťastně. Míč se ve 47.min. dostal po dlouhém nákopu k Novosadovi, ten běžel tělo na tělo s Marianem Palátem a v pokutovém území upadl. Následoval pokutový kop, který Činčala bezpečně proměnil. Tento moment však boleslavské správně nažhavil a až do konce zápasu byli lepším mužstvem. Domácí hrozili jen ze standardních situací, ze kterých míče byly směřovány hlavně na vysokého stopera Kroču. Ani Miller, ani ostatní boleslavští se však už nenechali překvapit. Naopak před domácím brankářem Baránkem to vřelo. Šance měli Bednář, Čupr a Sedláček. Vyrovnávací gól přišel až v 77.min. Jarolím zahrával rohový kop z levé strany, na malém vapně míč přizvedl Vít, ten proletěl podél celé branky až na zadní tyč, kde jej přesně trefil Palát – srovnáno na 2:2.
Až do konce zápasu byla hra plná vzruchu, hrál se svižný fotbal a Boleslav nebyla rozhodně horším mužtvem. Po nastavených třech minutách konečně mohla propuknout společná radost boleslsvských hráčů i jejich příznivců.
Boleslav získala v tabulce šestý bod a vstup do trenérského angažmá na boleslavské lavičce se Dušanu Uhrinovi ml. podařil.


Sestava: Miller – Krátký, Gába, Skála, Palát – Cigánek (64.Jarolím), Vít, Matějovský (86.Švejdík), Čupr – Sedláček, Bednář

Diváků 2315

Rozhodči: Čuřín

Hrálo se bez ŽK.

Fanshop banner