Zaslechnuto ve VIPU
Klub

Zaslechnuto ve VIPU

Redakce

Nedělní utkání (17.10.) mladoboleslavských fotbalistů s Olomoucí sledoval i hráčský agent a bývalý fotbalista, reprezentant Václav Němeček. Od osmi do osmnácti let působil v Hradci Králové, pak působil sedm let v pražské Spartě. Tři roky hrál ve Francii, dva roky ve švýcarské Ženevě. Poté se opět vrátil do francouzského Toulouse a odtud ještě na půl roku do Sparty. Dva roky působil v exotické Číně. Poté skončil svoji kariéru a nyní působí už čtyři roky jako hráčský agent.

Co tě přivedlo dnes do Mladé Boleslavi?
Přijel jsem se podívat na tento zajímavý zápas a pak zde mám kolegu z Francie. Právě ten chtěl vidět u nás nějaký slušný zápas. My se rozhodli právě pro Mladou Boleslav. Zatím po první půli je kolega spokojený….

Jak se ti líbí zdejší prostředí mladoboleslavské fotbalové arény?
Je to tu moc pěkné. Pěkný malý stadionek. Mám dojem, že takových by u nás mohlo být i více.

Určitě stále sleduješ krůčky pražské Sparty. Co říkáš na její působení v pohárech?
Já myslím, že tam se dalo očekávat, že v letošní sezoně to bude hodně těžké. Byl jsem nyní se Spartou v Turecku a tam hrála pohárový zápas poměrně slušně. Klidně se tam mohli nějaké body udělat.

Kdo podle tebe patří u nás do tzv.“topky“útočníků?
Mám pocit, že v české lize momentálně kvalitní útočníky nemáme. Bohužel. Všichni dobří kluci jsou v zahraničí,ale je potřeba neustále vychovávat mladé. A ti by měli nastoupit na jejich pozice.

A kdo z mladoboleslavských hráčů snese tvoje měřítko?
Zatím musím říci, že nikdo nevyčnívá tak, aby mě zaujal.

Prozraď, na kterou část své kariéry nejraději vzpomínáš?
Je to složitá odpověď na pár vět, ale asi to bude na období, kdy jsem působil na Spartě. Tam jsem byl sedm let a zároveň tam zažil fantastická léta. A to nejen po fotbalové stránce, ale i stránce kamarádské. Bylo tam skvělé mužstvo a skvělí kluci. Do dneška na to moc rád vzpomínám.

Jsi rodilý Hradečák, takže se tě zeptám, jak ty vidíš současný hradecký fotbal, protože jsi tam začínal.
Podle mě kluci špatně nehrají. Byl bych rád, aby se Hradec opět dostal do první ligy. Hradec do první ligy patří, ale budou to mít hodně těžké. Je to možná záležitost až příští sezony, ale čím dříve tím lépe.

Ještě v závěru. Bude mít naše fotbalová reprezentace podle tebe hladký postup ze skupiny?
Podle mě postup bude hladký a věřím, že postoupí z prvního místa.

Fanshop banner