„Těším se až za tři měsíce budu moci vyklusávat“
Klub

„Těším se až za tři měsíce budu moci vyklusávat“

Redakce

řekl mi den před operací (15.10.) už s berlemi mladoboleslavský obránce Radim Wozniak, kterého vůbec netěší, že nechává kluky v důležitých podzimních bojích o ligové body, jak se říká, ve „štychu“.
Radima provází v tomto roce smůla a bezesporu pro nadcházející zbylá podzimní utkání to bude pro mladoboleslavský tým velké oslabení. Po letní operaci menisku pravého kolene. Nyní ho čeká další ortopedický zákrok. Tentokrát plastika přetrženého předního křížového vazu na stejném koleni.

Radime, kde jsou počátky tohoto nepříjemného zranění?
Zranění má počátek už na jaře tohoto roku, kdy jsme hráli doma s Drnovicemi. V tomto zápase se mi doslova podlomilo celé koleno. Později mi z něho bral doktor Horák krev. Pak následovala magnetická rezonance a zde se zjistilo, že to nebyly jen menisky, ale i utržený křížový vaz.

Takže s tímto jsi ještě hrál a pak to prasklo….
Ono to praskalo postupně, ale právě posledních deset dnů, hlavně po zápase v Příbrami, už to prostě nešlo a radši jsem se domluvil s doktorem Sinkulem, že půjdu do Prahy na operaci. Doktor Sinkule v pondělí 11.10., když to řeknu obecně, zamakal a vyřídil mi operaci na pátek 15.10. v nemocnici Na Františku v Praze.

Kolik máš celkově za sebou operací?
Celkem dvě, slepé střevo a v létě byly menisky a toto bude asi moje nejvážnější operace.

MUDr.Sinkule odhaduje tvoji léčbu a následnou rehabilitaci na dva, tři měsíce. To je poměrně dlouhá doba. Budeš zde v Mladé Boleslavi nebo i částečně v Ostravě odkud pocházíš?
Já do Ostravy pojedu tak na týden, maximálně na 14 dní. Podívám se na rodiče a rodinu. Jinak budu zde v Boleslavi. Po měsíci bych měl podle doktora odložit berle a druhý měsíc už budu chtít šlapat na kole, plavat v bazénu. Třetí měsíc bych chtěl začít běhat a postupně se připravovat na větší zátěž.

Alespoň v klidu nakoupíš a vybereš vánoční dárky….
To určitě. Budeme se snažit s manželkou něco nakoupit.

Máš představu co bude v tvém případě rehabilitace obnášet?
Mám výhodu, respektive mám kamaráda Pepu Horníka z Ostravy, který měl to samé co já. Teoreticky vím, co mě čeká. Hlavně to šlapání na kole v začátcích….Těším se, až za tři měsíce budu moci vyklusávat a následně i více běhat.

Ovšem to nestihneš zimní soustředění….
S tím se nedá nic dělat.

Jestli se nepletu, tak tě čeká také individuální tréninkový plán…
Budu se připravovat individuálně a potom až začnu pořádně běhat, tak mi trenér dá pravděpodobně plán. Nemám problém nabrat fyzičku, vím co budu asi potřebovat.

Proč jsi se rozhodl pro nemocnici v Praze, když zde v Mladé Boleslavi jsou ortopedické služby například na Klinice Dr. Pírka na vysoké úrovni?
Já už v Praze byl na předešlé operaci s menisky a pak Míra Sinkule (doktor mužstva-pozn.) pracuje v Praze a má tam primáře, kterému věří a já zas věřím Mírovi. Takže jsme se dohodli.

Fanshop banner