ZÁPAS NEPROMĚNĚNÝCH SUPER ŠANCÍ
Klub

ZÁPAS NEPROMĚNĚNÝCH SUPER ŠANCÍ

Redakce

Zápas dvou poločasů viděli fanoušci v mladoboleslavské fotbalové aréně. První poločas patřil hostům, kteří měli čtyři gólové šance a domácí se trápili. Ve druhé půli mladoboleslavští hru srovnali, ale chyběla jim koncovka a kus pořádného fotbalového štěstí.

Hosté byli v úvodních minutách přesnější a přímočařejší především v přihrávkách a důrazu. V 7.min. to byli hosté, když míč po střele nebezpečného Bednáře jen těsně minul levou tyč Millerovi branky. O 3. min. později Reiterova hlavička jen těsně minula pravou tyč domácí branky. Až ve 12.min. se z tlaku vymanili i domácí a dvojici Rojka – Matějovský chybělo před Vaniakovou brankou důraznější zakončení. V 19.min. zachránila hosty pouze tyč, kdy po akci Čápa vystřelil Matějovský. Ve 23.min. zaměstnal olomouckou obranu několika výpady neúnavný Tomáš Cigánek. V 25.min. doslova „cvičil“ s mladoboleslavskou obranou Bednář a po jeho centru Babničovu hlavičku Miller vyrazil konečky prsů. Po následném rohovém kopu míč proletěl kolem prázdné mladoboleslavské branky a dezorientovaného Millera. Závěr první půle patřil hostům a za zmínku stojí 45.min. a skvělé sólo Marka Matějovského a následný centr na Tomáše Cigánka jehož střela skončila pouze v náruči Vaniaka.

Hned v úvodu druhého poločasu měli hosté šanci a to díky Reiterovi, jehož střela minula těsně Millerovu branku. V 48.min. pro změnu mladoboleslavští se po zahrání přímého kopu a následné hlavičce Rojky dostali do gólové šance. Od této chvíle převzali iniciativu domácí fotbalisté a v 56.min. doslova odstřelovali Vaniakovu branku. Nejprve dvojice Volešák – Rojka, kdy Rojkovu střelu Vaniak vyrazil a v zápětí se štěstím prsty změnil směr střely nad břevno po tvrdé Cigánkově střele. V 60.min. to byl opět Volešák, který spálil jednu z dalších gólových šancí, kdy Vaniak v brance Hanáků doslova čaroval. Další šance na kopačkách v rozmezí od 61.- 64.min. měli Cigánek, Krátký, Matějovský, Volešák a dobře hrající Tomáš Čáp. Pak se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“ a v 66.min. do otevřené obrany skóroval na 0:1 jeden z nejlepších olomouckých hráčů Aleš Bednář. I přes obdržený gól byli domácí aktivní, ale chyběla koncovka a štěstí. To se potvrdilo v 76.min., kdy střídající Pecka trefil jen pravou spojnici odkryté Vaniakovi branky. Hosté před koncem mohli v 82.min. zvýšit opět Bednářem, ale gólu zabránil skvělým zásahem Miller. V 86.min. však po hrubé chybě domácí obrany a nepozornosti Gáby nepokrytý Vyskočil dal na 2:0. V 90.min. dobře hrající Matějovský zachytil jeden z útoků olomoucké Sigmy, vystihl přihrávku a míč poslal Peckovi, který snížil hlavou na 1:2. Ani v nastaveném čase a tlak domácích nepřinesl vyrovnání.




SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Krátký, Vít, Gába, Palát – Cigánek, Matějovský (90.Sedláček), Skála (75.Bednář), Volešák – Čáp (65.Pecka), Rojka


SESTAVA SK SIGMA OLOMOUC: Vaniak – Hubník, Kovář, Hudec, Kučera – Randa, Kobylík, Bednář, Špiláček – Rieter, Babnič

ŽK: 84.Volešák

ROZHODČÍ: Bouše

DIVÁCI: 4281

Fanshop banner