„Na Arménii je  znát, že je to postsovětská země“
Klub

„Na Arménii je znát, že je to postsovětská země“

Redakce

říká český fotbalový reprezentant do „21“ let Marek Jarolím. Ten se musel tak jako ostatní reprezentanti vyrovnat nejen s tříhodinovým časovým posunem, ale i s teplotními rozdíly. Den po zápase a po překonání velké vzdálenosti, bez úlev, se opět hlásil ve čtvrtek/14.10./ odpoledne na tréninku mladoboleslavského prvoligového týmu. Myšlenkami už byl na nedělním zápase doma s Olomoucí. Před tréninkem nám bleskově odpověděl na pár zvídavých otázek.

Bojíš se létat letadlem?
Nyní už se nebojím. Párkrát už jsem letěl.

V Arménii jste vyhráli 4:0. Sice jsi nehrál, ale jaký to byl zápas z tvého pohledu, z lavičky?
Jak víte, dvě branky dal Tomáš Sivok a další dva Filip Trojan. Hrálo se ve stejný den jako A- mužstvo. My hráli odpoledne. Od 2.minuty jsme vedli, to byla i naše výhoda. Oni měli jen nějakou tu standardku. Arméni nijak zvlášť nebezpeční nebyli.

Měli jste možnost se dostat i mimo hotel a vůbec jaké bylo ubytování?
Tamější hotel byl na vysoké úrovni. My přiletěli den před zápasem/v úterý 12.10.-pozn./ odpoledne. Byli jsme pouze na hotelu a druhý den po našem odpoledním zápase jsme se šli podívat na A-mužstva. Po tomto večerním utkání byl hned odlet do Prahy.

A tamější strava?
Měli jsme hlavně kuřecí maso s rýží. Na hotelu bylo normálně evropské jídlo.

Jaké jste měli poznatky o arménských mladících. Z čeho se jejich hra ponejvíce studovala?
Trenér Škorpil nás nějak moc nevaroval. Za reprezentaci tam hrají hráči, kteří nejsou moc známí. My jsme viděli pouze na kazetě jejich minulý zápas s Finskem. Věděli jsme, v jakém hráli rozestavení, jinak jsme se soustředili na náš výkon.

Zápas rozhodovali ruští rozhodčí….
Rozhodčí tento kvalifikační zápas pískali spravedlivě.

Jaké bylo na tento odpolední zápas publikum?
Byla tam hlavně školní mládež. Hrálo se na hrozným stadionu a s takovým terénem jsem se ještě nesetkal. Bylo to šílený. Tam nebyla tráva, jen hlína a hlavně to bylo nerovné.

Ještě prozraď, jak byl z hlediska bezpečnosti tento zápas zajištěný?
I na trénincích jsme měli policejní doprovod. To samé mělo i A-mužstvo.

Fanshop banner