ZBYTEČNÁ PORÁŽKA BOLESLAVSKÝCH FOTBALISTŮ
Klub

ZBYTEČNÁ PORÁŽKA BOLESLAVSKÝCH FOTBALISTŮ

Redakce

Prakticky o šest bodů se hrálo v nedělním prvoligovém duelu mezi Marilou Příbram a FK Mladá Boleslav. Šťastnější nakonec byli po devadesáti minutách hry domácí, kteří se radovali z vítězství 2:1 (1:1). Hosté přitom minimálně k remíze byli hodně blízko. Jenže opět se neprosadili v koncovce, kde i ty nejvyloženější šance nedokázali proměnit.

Přitom už v samém úvodu, do kterého boleslavští fotbalisté vstoupili aktivně, mohli jít hosté do vedení. K sólu totiž našlápl Sedláček, na Sňozíka ale bohužel nevyzrál a příbramský gólman jeho příležitost zlikvidoval. Vzápětí na centr Čupra nedosáhl Bednář a poté se opět řítil na příbramskou branku, tentokrát z pravé strany, Sedláček. Jenže ani tentokrát se hostující útočník neprosadil a tak platilo staré známé nedáš dostaneš. V 17. minutě totiž o míč přišel Matějovský, Francouz v domácích službách Mendy se prohnal středem hřiště a ke skórování do prázdné branky svou přesnou přihrávkou vybídl Mliku – 1:0. Vedení Marile ale vydrželo pouze dvacet minut. Centroval Čupr, Sedláček míč prodloužil na Paláta a ten se z blízka prosadil – 1:1. Zaznamenal tak svou první prvoligovou trefu. S remízou se ale ani jeden z týmů nechtěl smířit, o čemž diváky na příbramském stadionu přesvědčil druhý poločas. Nejprve pak o sobě dali vědět domácí. Nejprve Loseillovu střelu odvrátil do bezpečí Švejdík a s Riegelovou hlavičkou si Miller poradil. Ani hosté však nezapomínali na útok. Po jednom z rychlých brejků se ke slovu dostal Bednář, podél vyběhnuvšího Sňozíka ale míč poslal mimo domácí branku. Nebezpečí pro domácí znamenal také centr Jarolíma, na kterou bohužel nedosáhl Sedláček. Pak ale přišla 73. minuta a v ní se zrodil rozhodující okamžik celého zápasu. Gólové trefě domácích ale předcházel faul Riegela na brankáře Millera, který zůstal nepotrestán. Mendy tak po Ježově centru pohodlně skóroval a jak se později ukázalo, trefil pro Příbram veledůležité tři body. V závěru už si domácí vítězství pohlídali a v tabulce se dostali právě před Mladou Boleslav.

Branky: 17. Mlikar, 73. Mendy – 37. Palát.
Rozhodčí: Matějek.
ŽK: ŽK: 43. J.A. Loseille – 53. J. Gába, 57. P. Krátký, 73. M. Miller, 82. M. Matějovský, 83. R. Wozniak
Diváků: 3962.
Marila Příbram: R. Sňozík – M. Mácha, R. Formánek, V. Turtenwald – R. Otepka (90. I. Táborský), M. Barteska, J. Riegel, D. Tarczal, J.A. Loseille (78. T. Kučera) – J. Mlika (64. R. Jež), A.N. Mendy. Trenér: František Kopač.
FK Mladá Boleslav: M. Miller – P. Krátký, R. Wozniak, O. Švejdík, M. Palát – M. Jarolím (87. T. Cigánek), J. Gába, M. Matějovský, M. Čupr (78. T. Čáp) – T. Sedláček (77. D. Rojka), R. Bednář. Trenéři: Milan Bokša a Luděk Zajíc

Fanshop banner