V Gambrinus lize poprvé středočeské derby
Klub

V Gambrinus lize poprvé středočeské derby

Redakce

Vůbec poprvé v samostatné české lize se střetnou středočeské kluby. V 8.kole Gambrinus ligy se utká v neděli Marila Příbram s FK Mladá Boleslav.

Že nemají oba kluby bodů na rozdávání, o tom dobře vědí jak v Příbrami, tak i v Boleslavi a jednoznačné svědectví podává také pohled na současnou ligovou tabulku.
Mladá Boleslav je čtrnáctá s pěti body (skóre 3:9 ), Příbram je se stejným počtem bodů při skóre 5:12 o stupínek níže.
Boleslavský tým zatím sehrál na hřištích soupeřů 3 střetnutí a neodvezl si ještě ani bod . V Opavě prohrál 1:2, v Budějovicích 0:3 a v Blšanech 0:2.
Marila Příbram zatím v domácím prostředí hrála třikrát, Opavu přehrála 2:1,se Zlínem se rozešla smírně 0:0 a Ostravě podlehla 1:2.
Oba celky své zatím poslední ligové zápasy prohrály, Příbram na Spartě 2:4 a boleslavský ligový nováček ve vyrovnaném zápase doma podlehl Liberci 0:1.
Marila půjde do nedělního derby oslabena o Tomáše Fenyka, který za své vyloučení na Spartě dostal dvojzápasový trest.
Mladé Boleslavi se disciplinární tresty zatím vyhýbají, pronásledují ji však zranění a onemocnění hráčů. Přes týden ležel doma s virózou druhý brankář Pavel Kučera, úlevy v tréninku měl ze zdravotních důvodů i Marek Jarolím.
Boleslavští hráči, alespoň podle zpráv přímo z kabiny, jsou tentokrát odhodláni už na hřišti soupeře bodovat. Chtějí také konečně prolomit střeleckou nemohoucnost, vždyť v pěti posledních střetnutích vstřelili jen jeden gól…
Zápas začíná v neděli 3.října v 17,00 hod., řídit jej bude rozhodčí Radek Matějek.

Fanshop banner