„ Pět let jsem čekal na prvoligovou šanci“,
Klub

„ Pět let jsem čekal na prvoligovou šanci“,

Redakce

“, říká liberecký gólman Zbyněk Hauzr (30 let), který odstartoval svoji kariéru v Turnově. Zde okusil ve druhé polovině devadesátých let druhou a následně i třetí ligu. Byl i u zániku tohoto klubu v roce 1998. Pak odešel do Liberce. A nyní je na pozici „jedničky“ u prvoligového celku FC Slovan Liberec.

Takže to čekání se vyplatilo…..
Rozhodně ano, trvalo to asi pět let, než odešel Tonda Kinský.

Kde jsi s fotbalem začínal?
Jsem z Turnova, kde jsem i s fotbalem začínal. Zde jsem chytal druhou NFL a později i ČFL. Po zániku klubu v polovině 1998 jsem odešel do Liberce a působil třičtvrtě roku v Plzni a dva měsíce Českých Budějovicích.

Jak se ti jevil zápas s Mladou Boleslavi a v čem byli domácí z tvého pohledu nebezpeční?
Útočníci byli hodně důrazní a jejich plusem je, že jsou i vysocí. Nebezpeční byli hlavně ve vzdušných soubojích. Ovšem naše obrana dobře bránila a já větší práci ani neměl. Bylo zde pár centrů, ale, jak jsem řekl, nic velkého.

Kolik máš zhruba odchytaných prvoligových zápasů?
Mám pocit, že to je kolem šedesáti.

Pamatuješ si na svůj první ligový zápas?
Ano, bylo to v Blšanech. Hráli jsme 2:2 a Liberec potřeboval bod k záchraně. Já tenkrát musel do branky, protože Tonda Kinský dostal virózu.

Kolik gólů za zápas jsi nejvíce obdržel?
V první lize maximálně tři a v nižších soutěžích to bylo pět. Chytal jsem za rezervu Liberce, byl to můj první zápas a těch pět gólů jsem obdržel v zápase na Střížkově.

Jaké cíle má Liberec v tomto ročníku?
Chceme hrát o titul, protože mužstvo na to máme.

Fanshop banner