ZBYTEČNÁ BOLESLAVSKÁ PORÁŽKA V BLŠANECH
Klub

ZBYTEČNÁ BOLESLAVSKÁ PORÁŽKA V BLŠANECH

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté odjížděli k dalšímu prvoligovému utkání do Blšan s přáním získat nějaký ten bodík. Neměli k jeho zisku daleko, jenže nejprve zaúřadoval rozhodčí Jára a nepřerušil hru při zranění Gáby. Poté odmítl vyrovnání Sedláček, když z ideální pozice místo mezi tři tyče poslal míč vysoko nad Chvalovského branku.

Oproti utkání se Slavií mladoboleslavští postrádali kvůli zranění tvůrce hry Matějovského a také útočníka Bednáře, což bylo zejména v prvním poločase znát. Přesto se právě hosté dostali do první šance. Po centru Volešáka napřáhl Jarolím, ale blšanskou branku netrefil. Na druhé straně si nejprve Müller bez problémů poradil se střeleckým pokusem Šelichy. V 16. minutě ale šli domácí do vedení, ke kterému jim výrazným způsobem pomohl rozhodčí Jára. Při celosvětovém dni fair-play tak jeho zásluhou dostal fotbal pořádnou facku A o co šlo? Na zemi zůstal ležet zraněný Gába, píšťalka sudího však zůstala němá. Pokračovalo se tak ve hře. Domácí založili rychlý brejk, k sólu našlápl Zelenka, který díky tomu, že Gába ležel zraněný na hrací ploše, nebyl v ofsajdu a střelou pod břevno nedal Millerovi šanci – 1:0… O deset minut později zahrozili domácí znovu. Po spolupráci s Pešírem střílel naštěstí Polodna vedle. Poslední šance první půle však patřila hostům. Míč do pokutového území načechral Krátký a Rojkova hlavička minula blšanskou branku. Do druhé půle hosté nastoupili přeci jen aktivněji a už ve 48. minutě měli na kopačkách vyrovnání. Jenže nejprve se netrefil Čupr a vzápětí zazdil největší příležitost Mladé Boleslavi střídající Sedláček. Ocitl se totiž sám před brankářem Chvalovským, jenže místo gólu poslal z deseti metrů míč vysoko nad. A tento okamžik pochopitelně hosty hodně mrzel. Na druhé straně zabránil Wozniak hlavou v cestě do sítě střele z kopačky Plečka a Šelicha střílel vedle. V 87. minutě se ale domácí dočkali. Švejdík ztratil míč ve středu hřiště, na Millera postupoval střídající Devátý a po kličce zakončoval do prázdné branky – 2:0. I díky tomu se domácí dočkali premiérového vítězství v letošní sezóně.

Branky: 16. Zelenka, 87. Devátý.
Rozhodčí: Jára, ŽK: Pleško – Volešák, Švejdík, Wozniak, Rojka,
diváků: 2023.
Blšany: Chvalovský – Zachariáš, Muller, Šourek, Pleško – Polodna (88.Michal), Bílek, Vorel (83.Sýkora), Šelicha – Zelenka, Pešír (76.Devátý). Trenér: Michal Bílek.
FK Mladá Boleslav: Miller – Krátký, Švejdík, Wozniak, Palát (80.Cigánek) – Jarolím, Volešák, Gába, Pecka (46.Sedláček), Čupr (66.Čáp) – Rojka. Trenéři: Milan Bokša a Luděk Zajíc.

Fanshop banner