Boleslav hraje v neděli v Blšanech
Klub

Boleslav hraje v neděli v Blšanech

Redakce

V 6.kole Gambrinus ligy čeká mladoboleslavský celek utkání pravdy, jede na sever Čech do Blšan, které zatím v pěti kolech získali jediný bod.

Ten jeden bod získali ve Zlíně ve 3.kole za remízu 0:0. Jinak podlehli v Liberci 3:0, doma Brnu 0:1, Spartě v televizním duelu 2:3 a naposledy v Ostravě po dobrém výkonu 1:0.
V generálce týden před zahájením ligy se Mladá Boleslav s Blšany střetla na domácím hřišti a zvítězila 3:0 brankami Rojky,Cigánka a Čupra.
Až v uplynulém kole v Ostravě po předešlých přestupových peripetiích mohla nastoupit ve žlutomodrém blšanském dresu nová akvizice – bývalý stoper pražské Slavie Martin Müller (nar.1970). Jinak trenér Michal Bílek má k dispozici zkušené mužstvo, které dle předsoutěžních prognóz odborníků má figurovat v klidných vodách ligové tabulky.
Může se pochlubit velmi nebezpečnou dvojicí útočníků Luděk Zelenka-Tomáš Pešír, z nichž prvně jmenovaný během minulé zimy málem naskočil do boleslavského dresu a druhý v něm před lety už hostoval. Nad startem Tomáše Pešíra v nedělním utkání se však vznáší otazník, rozhodne o něm až jednání Disciplinární komise ČMFS. Blšanský útočník a kapitán mužstva údajně slovně hrubě napadl po zápase v Ostravě rozhodčího Královce, který vše uvedl do zápisu o utkání. A citoval tam i obdobné slovní extempore trenéra Bílka……
V boleslavské kabině se přes týden probíralo téma, zda jeden bod z duelu se Slavií byl spíše ziskem anebo ztrátou, každopádně dobrý výkon mužstva by měl být impulsem k bodovým ziskům v dalších kolech. Z kraje týdne se s ostatními hráči nepřipravovali výrazní aktéři souboje se Slavií – Marek Matějovský a Roman Bednář. Zatímco Marek Matějovský zápas po Bejblově zákroku nedohrál , Roman Bednář měl po střetech se slávistickou obranou svalové problémy. Z přípravy opět vypadl pro opětovné zranění stehenního svalu Jaromír Šmerda.
Nedělní zápas v Blšanech začíná v 17,00 hod a rozhodovat jej bude plzeňský Jaroslav Jára.

Fanshop banner