Posila na poslední chvíli
Klub

Posila na poslední chvíli

Redakce

Doslova za „pět minut dvanáct“ se objevil v dresu mladoboleslavského celku sedmadvacetiletý fotbalista, obránce Marián Palát, který přišel zatím do Mladé Boleslavi z Pardubic na roční hostování.

Jak dlouho jsi věděl o zájmu mladoboleslavského klubu?
Přiznám, že moc o zájmu mladoboleslavského klubu jsem nevěděl, protože vše nejprve zařizoval pan Rýva-prezident FK Pardubice. Ten mě totiž zavolal poslední možný den přestupu, zda bych nechtěl jít do Mladé Boleslavi.

Takže čím se to dá vysvětlit, že jsi skončil v Mladé Boleslavi?
V minulosti jsem hrál i v Českých Budějovicích u trenéra Bokši, ale nevím, vše se seběhlo rychle na poslední chvíli.

Kolik roků jsi působil v Pardubicích?
V Pardubicích jsem byl 2 roky a přišel jsem tam z Bohemians.

Kde jsi s fotbalem začínal?
Já pocházím z malé vesničky na Kroměřížsku a jako první se mi hodně věnoval můj otec. Hrát jsem začal v Bystřici pod Hostýnem. Pak jsem odešel do Brna, kde hrál za dorost a zároveň studoval Střední integrovanou školu. Z Brna jsem zamířil na vojnu do Dukly Hranice a poté do tehdejšího druholigového Přerova. Moje další cesta vedla do Poštorné/ tehdy 2. liga-pozn.red./ Odsud jsem šel pak do Bohemians k trenérovi Petrželovi, následně k trenérovi Bokšovi do Budějovic. Z jihu Čech jsem pak šel do Pardubic a nyní jsem zde.

Váhal jsi s nabídkou dlouho?
Neváhal jsem a rozhodl jsem se okamžitě.

Znáš některé mladoboleslavské hráče, popř. hrál jsi s někým a pak jak na tebe zapůsobilo toto fotbalové prostředí, protože jsi toho prošel celkem dost a tak můžeš srovnávat.
Prostředí je nádherné, je zde perspektivní mužstvo, které toho má ještě hodně před sebou. Jinak co se týče hráčů hrál jsem v Přerově s Tomášem Cigánkem, v Českých Budějovicích s Radimem Wozniakem a Peckou. Znám i další kluky, kteří jsou zde z Moravy.

Který z trenérů ti dal poprvé možnost nahlédnout do tzv. velkého fotbalu?
V Přerově jsem hrál druhou ligu, ale největší šanci jsem dostal v Bohemians za trenéra Petržaly. Vzpomínám si, jak jsem přišel z tehdy druholigové Poštorné a za tři dny jsem dostal šanci v prvoligovém zápase.

Jak zní dohoda mezi kluby o tvém působení zde v Boleslavi?
Zatím jsem přišel z Pardubic na roční hostování a FK Mladá Boleslav má na mě předkupní právo.

Takže, kde zatím bydlíš?
Bydlím v Praze u přítelkyně a do Mladé Boleslavi dojíždím.

Která evropská liga se ti nejvíce zamlouvá, popř. i klub?
Nejvíce se mi líbí anglická liga a Arsenal.

Prozraď, jak se ti hrálo proti české reprezentaci před pár týdny zde v Mladé Boleslavi? / 4.9./
Byla to rozhodně moje těžká premiéra, vyšlo to celému našemu mužstvu. Hrálo se proti kvalitním hráčům. Snad jsem nezklamal, protože jsem pak dostal důvěru od trenérů i v zápase se Slávií.

Fanshop banner