NA MĚSTSKÉM STADIONU JSME UDRŽELI NEPORAZITELNOST
Klub

NA MĚSTSKÉM STADIONU JSME UDRŽELI NEPORAZITELNOST

Redakce

V zahajovacím utkání 5. kola první fotbalové ligy si nováček z Mladé Boleslavi rozdělil body se Slavií, když uhrál s hostujícími Pražany remízu 1:1 (1:0). Domácí svěřenci trenéra Milana Bokši zaslouženě vedli gólem Bednáře, ale slávisté se po zlepšeném výkonu ve druhých pětačtyřiceti minutách dočkali vyrovnání po individuální akci Pitáka. Domácí tak i ve třetím domácím zápase udrželi neporazitelnost.

Slávisté sice v základní sestavě na levém kraji zálohy představili posilu Zbončáka, ale v první půli zabředli do marasmu letošních podprůměrných výkonů na hřištích soupeře. Bezzubá a stereotypní hra Slavie nakopávaných míčů bez špetky nápadu byla v ostrém kontrastu s pohlednou a účelnou hrou domácího týmu, který slávistickou defenzivu rozkládal rychlými kombinacemi ve středu pole. Asi málokdo by se divil, kdyby Pražané po dvaceti minutách prohrávali o dva góly. Nejprve výtečný Matějovský v sedmnácté minutě vtipně prostrčil míč rozběhnutému Volešákovi, kterého v přímém souboji vychytal gólman Černý. A vzápětí Palát, nová akvizice z Pardubic, našel centrem z levé strany Bednáře, ale ten z malého vápna mířil těsně vedle. Velká chvíle domácího útočníka přišla až čtyři minuty před přestávkou: Jarolím, teprve dvacetiletý excelentní technik a neúnavný tahoun mladoboleslavské ofenzivy, poslal z pravé strany do rozhozené obrany Slavie přesně časovanou kolmici a Bednář křižnou střelou nedal Černému žádnou šanci.
Po sedmi minutách druhé půle byli hosté rádi, že neinkasovali podruhé: dravý Bednář obral o míč stopera Latku, jeho střelu vyrazil Černý a Volešák nepřesnou střelou ze šesti metrů zazdil i svojí druhou velkou šanci v utkání.Domácím hodně uškodil odchod zraněného středního záložníka Matějovského: po něm vyklidili pozice ve středu pole a slávisté začali Boleslav přehrávat.V 67. minutě je spasila až hrubka domácího kapitána Wozniaka. Ten při rozehrávce ztratil míč, Piták si po průniku ve vápně elegantně zasekl míč před dvěma dotírajícími protihráči a prudkou přízemní střelou ukončil domácí prvoligovou neprůstřelnost gólmana Millera. Slávisty vyrovnání povzbudilo, útočilo se na obě strany, sedm minut po Pitákově vyrovnání se míč dokulil až ke Zbončákovi, ale ten ztroskotal na dobře vyběhnutém Millerovi. Na remíze, kterou brali oba soupeři, se pak už nic nezměnilo.

Branky: 41. Bednář – 67. Piták.
Rozhodčí:
Čuřín – Vodička, Chytil.
ŽK:
Adauto, Rychlík (oba Slavia),
diváků: 5133.
FK Mladá Boleslav: Miller – Krátký, Švejdík, Wozniak, Palát – Jarolím (90. Cigánek), Volešák, Gába, Matějovský (56. Pecka), Čupr – Bednář (82. Rojka). Trenéři: Milan Bokša a Luděk Zajíc.
Slavia Praha: Černý – Došek, Latka, Bejbl, Rychlík – Piták, Gedeon, Švec, Zbončák – Fořt, Adauto. Trenér: Josef Csaplár

Fanshop banner