Česká fotbalová reprezentace prohrála v přípravě
Klub

Česká fotbalová reprezentace prohrála v přípravě

Redakce

Před středečním kvalifikačním utkáním s Nizozemskem si česká fotbalová reprezentace vybrala k přípravě nováčka 1.Gambrinus ligy Mladou Boleslav.
Mladoboleslavští fotbalisté s českou reprezentací drželi krok a v některých fázích hry byli i fotbalovější a ze soupeře neměli respekt.

První minuty tohoto přípravného utkání patřili české reprezentaci. Už ve 3.min. zahrozil prudkou střelou po zemi Marek Jankulovski jehož střela šla k pravé tyči Kučerovy branky. O 5.min. později o sobě dal vědět i Tomáš Rosický, kterého střela šla nad břevno domácí branky. Domácí se osmělili až ve 12.min., kdy se poprvé přes reprezentační obranu probil Jiří Gába, ale jeho pokus dostat se dále skončil před hranicí pokutového území. V začátcích zápasu se česká reprezentace často dostávala do ofsajdových pastí mladoboleslavských obránců. Mladoboleslavské publikum tleskalo akcím z obou stran. V 19.min. to byli domácí, kdy chybělo dvojici Volešák – Bednář jen přesnější zakončení před Čechovou brankou. V 26.min. po nádherné akci a rychlém protiútoku do rozhozené reprezentační obrany a po ose Volešák – Bednář zamířil nádhernou střelou právě Roman Bednář na 1:0. Po tomto gólu tlak reprezentace zesílil, ale díky pozorné mladoboleslavské obraně a nepřesnostem v reprezentačních řadách se tlak otupil. Ve 30.min. po nepřesném odkopu jednoho z mladoboleslavských obránců měl šanci na vyrovnání Tomáš Rosický po akci Vachouška. Ve 32.min. si vysloužil potlesk domácích tribun Honza Skoupý, který zmařil nebezpečný sólový nájezd Milana Baroše a v zápětí zachraňoval odkopem i Petr Krátký. V závěrečných minutách prvního poločasu měla česká reprezentace mírnou převahu.


Druhý poločas začal pěknými akcemi z obou stran. V 54.min. přísně nařízenou penaltu za faul Petra Krátkého na Skácela neproměnil Marek Jankulovski. Od této chvíle to byli domácí, kteří o sobě dávali více vědět a to díky výpadům Brunclíka. V 66.min. po jednom z reprezentačních útoků vyzkoušel postřeh Kučery Skácel a o minutu později zlikvidoval pozorný Kučera i Heinzův boční centr. Ani ve druhém poločase a po střídáních nemohla najít česká reprezentace recept proti domácímu mužstvu. Nebezpeční byli hlavně Jarolím a Brunclík.
Závěrečné minuty patřily mladoboleslavským fotbalistům. V 82.min. ze standardní situace mohl zvýšit ještě Tomáš Cigánek, kdy jeho střela jen těsně minula břevno Blažkovy branky. Vinou nepřesností se česká reprezentace připravovala o řadu příležitostí.
Mladoboleslavským podle trenéra Brücknera vycházel dobře ofsajd systém, který sebral 80-90% útočné fáze reprezentace.

FK Mladá Boleslav -Kučera - Krátký, Skoupý, Wozniak, Palát (86. Čáp) - Jarolím, Gába, Volešák (76. Matějovský), Čupr (46. Brunclík) - Bednář (65. Rojka), Pecka (46. Cigánek).

Česko: Čech (46. Blažek) - Grygera (46. Jiránek), Rozehnal (46. Bolf), Ujfaluši (81. Hübschman), Jankulovski (69. Týce) - Vachoušek (46. Piták), Hübschman (46. Gedeon), Rosický (69. Baroš), Týce (46. Skácel) - Baroš (46. Lokvenc), Koller (46. Heinz).
Branka: 26. Bednář

Rozhodčí: Beneš

Diváků: 4813

Poločas: 1:0

Fanshop banner