MLADÁ BOLESLAV SE PŘIPRAVUJE NA RIZIKOVÉ FANOUŠKY
Klub

MLADÁ BOLESLAV SE PŘIPRAVUJE NA RIZIKOVÉ FANOUŠKY

Redakce

Dnes v dopoledních hodinách proběhl nácvik zásahové policejní jednotky v prostorách mladoboleslavské fotbalové arény. V několika zápasech, které patří mezi tzv. rizikové, se počítá i s příjezdem agresivních fanoušků. Na některé podrobnosti jsme se zeptali přímo na místě tiskového mluvčího mladoboleslavské policie Ladislava Mareše.

Můžete nám říci něco bližšího k tomuto nácviku?
Právě zde probíhá nácvik stálé pořádkové jednotky správy Středočeského kraje a policistů z okresu Mladá Boleslav a z okolních okresů. S těmito policisty se počítá pro případné nasazení v kritických utkáních, jako jsou např. se Slávií, Baníkem Ostrava apod. Takže se zde momentálně nacvičují zásahy zejména v sektoru fanoušků hostů tzn. např. vyvádění neukázněných fanoušků. Jde o to, aby se policisté naučili, kudy se dá nastoupit do sektoru hostů. A pak taky, aby ten zákrok byl proveden co nejsnadněji a co nejlépe.

Kolik máte připraveno policistů na neriziková utkání?
Počty policistů na jednotlivá utkání se mění, jak toto utkání je vytipováno i ze strany fotbalového klubu Mladá Boleslav. Tzn. kolik je očekáváno agresivních fanoušků. Je to různé - zápas od zápasu. Na ty nejtěžší zápasy, co se týká návštěvy agresivních fanoušků, tak zde bude policistů určitě několika desítek i řekl bych několik stovek.

Nezdá se vám, že místní sektor fanoušků hostů je malý oproti ostatním fotbalovým stadionům, přijedou pražští fanoušci a těch nebude málo a pak co s nimi?
Tento sektor je takový jaký je, je to dáno procentuálně, jak to předkládají pravidla ČMFS. My vlastně počítáme s tím, že pořadatelé tam pustí jen tolik fanoušků pro kolik je sektor určen. Z bezpečnostních důvodů tam zbytek nepůjde. A s těmi ostatními mimo prostory arény se budeme muset vypořádat my.

Co byste doporučil občanům, kteří bydlí v blízkosti fotbalové arény v souvislosti s některými rizikovými zápasy?
Já si myslím, že zde není taková zástavba, aby se museli občané obávat nějakých výtržností, rozbíjení výloh apod. Situace bude zvládnuta. My počítáme s tím, pokud přijedou fanoušci hostí ve větším počtu, tak policie po domluvě s FK bude přijímat taková opatření, aby se fanoušci nemohli dopouštět ve městě výtržností.

Jak budete monitorovat v případě rizikových utkání např. autobusové nebo vlakové zastávky a jste připraveni je na stadion i doprovodit?
V tuto chvíli bych nerad prozrazoval, jaká opatření budeme dělat. Budou to konkrétní opatření, aby fanoušci hostí nemohli páchat výtržnostmi trestnou činnost a ničit majetek.

Fanshop banner