„TĚŠÍM SE, JAK SI ZAHRAJU PROTI REPREZENTACI“,
Klub

„TĚŠÍM SE, JAK SI ZAHRAJU PROTI REPREZENTACI“,

Redakce

říká šestadvacetiletý mladoboleslavský obránce Radim Wozniak. Ten působil s několika českými reprezentanty i v Baníku Ostrava, odkud přišel do Mladé Boleslavi.

Byla nějaká speciální příprava na dnešní zápas?
Příprava speciální nebyla, protože nyní cítíme, že po ligových zápasech a hlavně po tom posledním musíme,jak se říká „dobít baterky“. Na začátku tohoto týdne jsme byli rozděleni od trenérů na dvě skupiny – ti co hrajou méně a ti co hrajou více. Např. ti, co hrají v zápasech méně, měli v pondělí trojfázový trénink, tzn. dopoledne a odpoledne trénink, a mezi tím ještě posilovnu. Takže speciální příprava na dnešní zápas nebyla. Bude to zápas jako každý jiný jen s tím rozdílem, že nastoupíme proti české reprezentaci – nejlepším fotbalistům.
S kým jsi v Ostravě z českých reprezentantů hrál?
Když jsem působil v Ostravě, tak jsem tam hrál s René Bolfem, který hraje stopera. Dále jsem hrál s Markem Jankulowskim, ten hraje levého obránce a nesmím zapomenout i na Milana Baroše, který hraje v Liverpoolu a byl nejlepším střelcem na EURO 2004 v Portugalsku.
Pojí tě s těmito hráči např. bližší vazby?
S klukama si nevolám, ale pokud se potkáme, tak si máme vždy co říci.
Co si slibuješ od dnešního zápasu s českou reprezentaci?
Já věřím, že si konečně zahraji na svém místě, tedy stopera, a že odehrajeme s reprezentací solidní utkání. Vím, že to bude hodně těžké a bude to stát i hodně sil. Rovněž se těším, že po delší době, po operaci menisku si zahraji – pokud mě trenéři postaví, což doufám, že ano.
Podařilo se ti v začátcích tvé kariéry nahlédnout do nějakého reprezentačního výběru?
Bohužel, to se mi nepodařilo, protože jsem do ostravského Baníku přišel docela pozdě. Bylo mi 14 let. Před tím jsem hrál 1. B třídu v Ostravě za Lokomotivu Ostrava. V té době jsem přišel do Baníku se jen ukázat.A já se chytil. No a protože podle tehdejšího trenéra Wernera Ličky jsem byl samorost, tak si mě v Ostravě nechal. Ukázalo se, že něco umím, a já dostal šanci hrát ligu. Škoda je jen mých zranění.
Do které zahraniční ligy bys rád jednou zamířil?
Strašně se mi líbí anglická liga.

Fanshop banner