NA JIHU ČECH MLADOBOLESLAVŠTÍ FOTBALISTĚ NEUSPĚLI
Klub

NA JIHU ČECH MLADOBOLESLAVŠTÍ FOTBALISTĚ NEUSPĚLI

Redakce

Také ve druhém utkání na hřišti soupeře mladoboleslavští fotbalisté neuspěli. Po porážce v Opavě prohráli tentokrát na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích s domácím Dynamem 0:3 (0:0). Až do 50. minuty přitom ale svěřenci trenérů Bokši a Zajíce hráli s domácími vyrovnanou partii. Vedoucí gól Jihočechů je ale poslal do kolen. Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené, třígólový rozdíl je pro boleslavský tým ale přeci jen příliš krutý.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Beneše se taktovky ujali domácí a už v 7. minutě byli velice blízko k vedoucímu gólu. Leština pasem našel Grubera, bývalý boleslavský fotbalista volil přihrávku (mimochodem značně zavánějící ofsajdem, ale praporek asistenta zůstal dole) na Lafetu a domácí útočník předvedl něco, co se jen tak nevidí – z osmi metrů netrefil naštěstí pro hosty zcela opuštěnou branku! Do další šance se dostal českobudějovický Vozábal, Miller si s jeho střelou poradil a vyrazil jí na roh. Ten zahrával opět Vozábal a míč z jeho kopačky olízl břevno boleslavské branky. Z dálky to zkoušel také Gruber, leč mezi tyče si jeho střela cestu nenašla. Až poté se osmělili hosté a po hodině hry zamotal domácím obráncům hlavu odvážným průnikem do vápna nejlepší hráč hostí Matějovský. K zakončení ani přihrávce se už ovšem bohužel nedostal. Slibně vypadal v boleslavském provedení také centr Čupra, jenže ve finále Rojkovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby míč na malém vápně hlavou zasáhl. Poté ještě vedle střílel Čáp a ani Rojkova hlavička v samém závěru prvního poločasu pro českobudějovickou branku přímé ohrožení neznamenala. Do první šance druhého dějství se dostal domácí kapitán Vozábal, vřítil se do šestnáctky ale střílel vysoko nad. Poté už na řadu přišla největší šance Mladé Boleslavi. Přes Matějovského a Čupra se míč dostal na malé vápno k Rojkovi, jenže ten nezamířil přesně a storpceontní gólovou šanci mu gólman Filipiko zmařil. A tak platilo staré známé nedáš – dostaneš. Běžela 50. minuta, Kulič nejprve po pasu Lafaty namířil jen do břevna, jenže po centru Grubera se k domácímu kanonýrovi míč vrátil a hlavou už Kulič nedal Millerovi šanci – 1:0. To byl také rozhodující okamžik zápasu. Od tohoto momentu se totiž hrálo jednoznačně v režii domácích. V závěru pak hosté propadli a ještě dvakrát inkasovali. Nejprve v 72. minutě vyslal do šance střídající Matoušek Lafatu a ten střelou z vápna k tyči upravil na 2:0. Účet zápasu Dynamo uzavřelo v 84. minutě. To hosté sice zahrávali roh, jenže tak nešťastně, že založili rychlý protiútok domácích. Vozábal si při něm vyměnil míč s Myšákem a upravil na konečných 3:0.

SESTAVA DOMÁCÍCH: Filipko – Pončák, Horejš, Homoláč, Leština – Gruber, Vozábal, Dvořák (88.Chlebek), Grznár (64.Matoušek) – Lafata, Kulič (82.Myšák)

SESTAVA HOSTÍ: Miller – Krátký (46.Wozniak), Švejdík, Vít ,Čáp, – Cigánek (58.Volešák), Matějovský, Gába, Čupr (76.Pecka) – Sedláček, Rojka

ŽLUTÉ KARTY: Grznár, Lafata, Pončák – Cigánek, Gába, Rojka

ROZHODČÍ: Beneš - Pokorný, Pinkas

POČET DIVÁKŮ: 2975

Fanshop banner