Roman Bednáře proti Řecku jako náhradník
Klub

Roman Bednáře proti Řecku jako náhradník

Redakce

Nebýt nepříjemného zranění na sklonku druholigové sezóny, tak by se rozhodně mladoboleslavský útočník objevil v sestavě české fotbalové „21“, která sehraje přátelské utkání s Řeckem v mladoboleslavské fotbalové aréně tuto středu od 16 hodin. Roman Bednář bude utkání sledovat v hledišti a my se ho zeptali před tímto mezistátním přátelským utkáním na pár zajímavostí.

Pro toto utkání jsi byl nominován jako náhradník, takže nepříjemné zranění ti vystavilo tzv.stopku do reprezentačního kádru „21“….
Ano, bohužel, je to tak, protože jsem byl zraněný.Nyní však už druhý měsíc naplno trénuji a dá se říci- a já to i cítím, že moje forma jde už nahoru. Trenéři mi říkají, že do reprezentace se brzy vrátím a i trenér Škorpil se mnou počítá. Nyní už jsem po stránce zdravotní stoprocentně „fit“, jen musím něco naběhat.
Myslíš si, že mladá řecká reprezentace také vyrukuje s takovou hrou, jako řečtí fotbalisté na ME?
Na ME to byla taktika trenéra, ale řecká „21“ bude hrát ve středu úplně něco jiného-uvidíme…
Kdo se podle tebe objeví v našem útoku?
Podle mě nastoupí dvojice Jůn-Svěrkoš.
Jaký má další program česká reprezentace do „21“ let pro podzim?
Tak to opravdu nevím, co nás kromě kvalifikace čeká.
Pamatuješ si na svůj první zápas za českou fotbalovou „21“?
Ano, bylo to letos na Slovensku, kde jsme hráli 0:0 a já hrál druhou půli. Měl jsem jednu šanci. Bylo to už za trenéra Škorpila.
Jaká byla tvoje cesta do reprezentace a kdo ti dal možnost do ní nahlédnout?
Krátce jsem působil i v reprezentační „19“. Tam mě doporučil trenér Petržela. A protože jsem střílel branky ve druhé lize, tak jsem přeskočil do „20“. Zde i zaúřadovala náhoda, protože se zranil i jeden z útočníků a já se objevil v reprezentaci, která letěla na MS do Emirátů/SAE-pozn./ Díky reprezentační „dvacítce“ jsem se pak dostal i do reprezentace k trenérovi Škorpilovi-do 21 let.
Můžeš zhodnotit v krátkosti první dva zápasy v první lize-s Jabloncem doma 9.8. a nyní v Opavě v sobotu 14.8.?
Tak s Jabloncem doma to byl kvalitní zápas, ale i zároveň se štěstím jsme vyhráli a v Opavě, kdy jsme od 70.minuty vedli, jsme si to pokazili po individuálních chybách. Opava byl rozhodně soupeř k poražení a my byli lepší-hlavně ve druhé půli zápasu.

Fanshop banner