PRVOLIGOVÁ PREMIÉRA PŘINESLA PLNÝ BODOVÝ ZISK
Klub

PRVOLIGOVÁ PREMIÉRA PŘINESLA PLNÝ BODOVÝ ZISK

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté mají za sebou úspěšnou prvoligovou premiéru. Na Městském stadionu svěřenci trenérské dvojice Milan Bokša – Luděk Zajíc zdolali FK Jablonec 1:0. O výsledku rozhodla 42. minuta, kdy se do míče opřel David Rojka a střelou pod břevno nedal Špitovi žádnou šanci.

Po opatrném úvodu zahrozili nejprve hosté. Miller však při rohových kopech osvědčil svůj postřeh. Další příležitost si připravil jablonecký Klapka, mířil ale nad boleslavskou branku. V 19. minutě zahrávali domácí těsně před vápnem přímý kop, Cigánek míč ale nasměroval jen do jablonecké zdi. O minutu později centroval zleva Pecka a hlavičku Rojky Špit s námahou vytáhl na roh. Obrovskou šanci ke skórování pak propásli hosté ve 24. minutě. Michálek se ocitl ve vápně zcela sám, Miller ovšem včas zareagoval a gólovou šanci Jablonce zlikvidoval. V závěru poločasu přišly velké chvíle prvoligového nováčka. Cigánkův pokus po narážečce s Rojkou ještě Špit stačil zlikvidovat.Jenže ve 42. minutě se přepisovala historie a Mladá Boleslav se dočkala první brankové trefy v nejvyšší soutěži. Po Bednářově přiťuknutí se ve vápně opřel do míče Rojka a míč skončil „pod víkem“ – 1:0. Hosté se nevzdávali a v 51. minutě byli blízko k vyrovnání. Miller vyběhl až na vápno, míč se po jeho zákroku dostal k Michálkovi a jeho lob už směřoval do boleslavské branky. Naštěstí nebezpečí na brankové čáře zažehnal Vít. V 57. minutě pak Weber pálil nad a o deset minut později Hrotkovu hlavičku Miller kryl. V 68. minutě po zákroku Víta na Dosoudila odpískal sudí Královec pokutový kop. Míč si postavil Čížek, ale Miller si nechtěl pokazit prvoligovou premiéru inkasovaným gólem a střelu vyrazil. V 88. minutě hlavičkoval jablonecký Šenkeřík, divákům zatrnulo, míč se ale naštěstí odrazil od břevna Millerovy branky do bezpečí. Mladoboleslavští fotbalisté tak i díky tomu dokráčeli v prvoligové premiéře k vítězství a připsali si do tabulky nejvyšší soutěže úvodní tři body.

Branka: 42. Rojka.
Rozhodčí: Královec.
ŽK: Rojka, Bednář, Skála, Cigánek – Pokorný, Hrotek, Weber.
Diváků: 4863.

FK Mladá Boleslav: Miller – Krátký, Švejdík, Vít, Čáp – Cigánek (83. Jarolím), Skála, Matějovský (75. Gába), Pecka – Bednář (61. Sedláček), Rojka. Trenéři: Milan Bokša a Luděk Zajíc.

FK Jablonec: Špit – Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Nesvadba (73. Svojtka) – Michálek, Kordula, Klapka (62. Čížek), Weber – Pokorný (74. Vodehnal), Šenkeřík. Trenér: Petr Rada.

Fanshop banner