Generálka vyšla na jedničku
Klub

Generálka vyšla na jedničku

Redakce

Blšany famózně vstoupily do utkání, čtvrt hodiny jich bylo plné hřiště a domácí nevěděli, kam dřív skočit. Pak však začali hrát svoji hru a soupeře jasně přehráli.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Jiříka se Blšany chopily otěží střetnutí.Po hřišti sprintovaly, byly daleko důraznější a výborně kombinovaly. Jejich útočníci Zelenka s Pešírem nedali domácím zadákům chvíli oddechu. Po čtvrthodině však z Boleslavi spadl herní ostych a rodily se první šance. Přišly po tom, co je Boleslavi vlastní, tedy po rychlých křídelních kombinacích.
Ta největší se zrodila na ose Krátký-Sedláček- Rojka, posledně jmenovaný však tváří v tvář Chvalovského neprostřelil.
Ve 21.min však už Boleslav vedla, na Cigánkův trestný kop si skvěle naskočil Rojka a umístěnou střelou hlavou překonal Chvalovského. O čtyři minuty později následovala opět utěšená křídelní kombinace,v jejímž finále Krátký nachází do té doby skvěle hrajícího Sedláčka. Jeho nebezpečný nápřah však „šlapákem“ zastavuje jeden z blšanských zadáků a nemohlo přijít nic jiného,než penalta.A tu proměnil střelou od tyče do Chvalovského sítě Cigánek.
Největší příležitost Blšan se objevila až ve druhé půli, při gólové střele Pešíra se vyznamenal Miller. V té době patřila herní iniciativa opět blšanským hráčům, ale od 70. minuty se herní převaha trvale nastěhovala na boleslavské kopačky. Signálem k tomu byl třetí gól v síti hostů. Zařídil jej skvělým forčekingem Bednář, když ve skluzu sebral míč stopéru Šourkovi, ke gólu vybídl chytrou přihrávkou Čupra a ten se moc nerozmýšlel. Míč napálil Chvalovskému pod břevno.
Utkání se pak dohrávalo v režii domácích. V jejich dresu nenastoupil ještě Matějovský, místo něj hrál sparťanský Volešák, naopak již je téměř jisté, že ligový nováček může pro sezónu počítat s teplickým Skálou.

Sestava: Miller-Krátký,Vít (46.Wozniak),Švejdík (82.Skoupý),Čáp-Cigánek,Volešák (46.Gába),Skála (79.Brunclík),Pecka (46.Čupr)-Rojka (63.Bednář),Sedláček (46.Jarolím)

Fanshop banner