S herním soustředěním na Slovensku vládla spokojenost
Klub

S herním soustředěním na Slovensku vládla spokojenost

Redakce

V sobotu se vrátili z týdenního herního soustředění na Slovensku, z Malých Karpat, mladoboleslavští prvoligoví fotbalisté. V rámci soustředění sehráli tři přípravná utkání s kvalitními celky- s Interem Bratislava, dále s kdysi věhlasným Slovanem Bratislava, který bude v této sezóně hrát druhou slovenskou ligu, a srbským celkem Rad Bělehrad. Bezprostředně po návratu jsme se zeptali na některé zajímavosti z přípravy jednoho z trenérů Luďka Zajíce.

Můžete zhodnotit vaše slovenské, týdenní herní soustředění a kolik hráčů se ho zúčastnilo?
Soustředění se zúčastnilo 22 hráčů, byli jsme konkrétně v Pezinku a na hřiště jsme dojížděli asi 8-10 kilometrů do obce, která se jmenovala Viničné. Našli jsme zde velice dobré podmínky pro trénování. Jediné negativum byly vysoké denní teploty, ale s tím jsme se museli vyrovnat. Možná vysoké teploty na nás čekají zanedlouho i při startu nejvyšší soutěže. Soustředění splnilo svůj účel a my sehráli tři kvalitní, přípravná střetnutí.

Můžete blíže přiblížit, proč David Rojka nenastoupil v třetím utkání proti srbskému celku Radu Bělehrad?
Davida podle nás přepadla viróza a protože s námi byl i lékař, tak ten to klasifikoval jako lehkou virózu s žaludečními potížemi. Ale pro další dny už by měl být v pořádku. Naštěstí se viróza projevila až v závěru soustředění, takže nenastoupil právě v posledním přípravném zápase.

Který ze tří zápasů vás trenéry nejvíce uspokojil?
Každý zápas měl svoji kvalitu. Například špatný vůbec nebyl první zápas s Interem, ale ani závěrečné utkání proti Bělehradu. Toto poslední utkání mělo velice kvalitní prvky. Snad jen to, že se hrálo na užším hřišti a my nemohli plně využít naši kombinační hru – křídelní hru.

Který z těchto tří soupeřů byl nejkvalitnější?
Všichni naši soupeři měli určitou kvalitu, nicméně si myslím, že asi nejlepší byl Inter. Soupeř nás hodně prověřil, my jsme ovšem naše soupeře v přípravných utkáních o dost přehrávali a ty branky, které jsme obdrželi, byly po určitých individuálních chybách. V každém utkání jsme si vytvářeli územní převahu.

Na co se v nejbližších dnech budete muset ještě, dá-li se říci, více zaměřit?
Musí se stále ještě pracovat na všem, ale myslím si, že bychom se měli vyvarovat některých chyb v obranné činnosti.

Budete ještě zužovat dosavadní kádr?
Kádr se už moc zužovat nedá, protože, jak jsem výše uvedl, máme 22 hráčů a zhruba s tímto počtem hráčů počítáme do soutěže. Na soustředění s námi byli i tři dorostenci, takže víceméně se bude rozhodovat o těchto chlapcích. Pro jejich optimální vývoj musíme najít to nejlepší řešení, aby se ty kvality, které mají, mohly i nadále rozvíjet.

Když už jsme u mladíků z dorostu, prozraďte, jak se vám na soustředění jevili?
Ti kluci mají určitě své kvality. Každý z nich ukázal větší či menší předpoklady hrát ligu. Mě se nejvíce líbil a také všem - David Brunclík, který má na to, aby i v dohledné době naskočil do prvoligového mužstva.

Jak to bude s nadějnou posilou z Pardubic – s Pavlem Vrbou, který se nešťastně zranil a na soustředění neodjel. Počítáte s ním a nebo se vrátí do Pardubic?
Pavel je zatím doma a podle posledních, přesných informací by měl podstoupit magnetickou rezonanci a pak se ukáže, jak to zraněné koleno léčit a následně se určí i horizont, kdy by měl opět naskočit do tréninků a následně do zápasů. Ale já to zatím růžově nevidím, protože netrénuje a nehraje.

Vraťme se ještě k soustředění - kde jste bydleli a jaké byly celkově podmínky - stravování apd.
Bydleli jsme v hotelu, který se nacházel na úpatí Malých Karpat, byl obklopený lesy, takže tam byl klid a rovněž dostatek času na regeneraci - tedy na spánek a odpočinek. Byly zde velice dobré stravovací podmínky a podmínky pro regeneraci. Nemohli jsme si na nic po této stránce stěžovat. A jak jsem říkal, na hřiště jsme dojížděli asi 8-10 kilometrů.

Hráli jste na Slovensku a tak se vás zeptám na Slovan Bratislava, kdysi věhlasný, prvoligový, pohárový celek. Nyní bude hrát nejméně rok druhou ligu. Máte nějaké informace o nynější situaci v tomto klubu od slovenských kolegů a jak se tam situace vnímá?
Zadlužení tohoto, kdysi výstavního klubu, jak jsem zaslechl, je několik desítek miliónů eur. Situace v klubu je vážná a je vážná i pro celý slovenský fotbal. Mužstvo sestoupilo do druhé ligy a nejlepší hráči odešli a za současný kádr hrají i dorostenci. Ti sice mají kvalitu, ale nemohou plně nahradit zkušené hráče, kteří odešli. Perspektiva klubu není růžová, ale když jsme odjížděli, respektive s nimi ten den hráli, tak zrovna v tisku proběhlo, že mužstvo Slovanu se dostává pod nového majitele. Tím dalším opatřením u klubu byla výměna trenéra. Klub měl i problémy dostat licenci pro druhou ligu. Licenci Slovan obdržel v pátek 23.7. a tento víkend už druhá liga na Slovensku odstartovala. Situaci v klubu pro tuto sezónu nevidím nijak optimisticky, ale věřím, že když Slovan patřil ke špičce ve federální lize, celek se vrátí kam patří - tedy na výsluní první slovenské ligy. Bude to dobře i pro celý slovenský fotbal. To máte tak, jako kdyby u nás sestoupila Sparta…….

Jak budou vypadat nejbližší dny přípravy v mladoboleslavských podmínkách?
Neděle 25.7 bylo volno, v pondělí 26.7 se sejdeme až odpoledne. Co se týče utkání, tak ve středu 28.7 na nás čeká odpoledne Varnsdorf/ČFL/ a v neděli odpoledne 1.8. hrajeme doma od 17 hodin v předpremiéře s Blšany!

Fanshop banner