Trenéru Zaďkovi premiéra nevyšla
Klub

Trenéru Zaďkovi premiéra nevyšla

Redakce

Včera se stal hlavním trenérem Slovanu Bratislava bývalý hráč federální ligy Zaďko. Boleslavští hráči mu však plnou radost neumožnili. S bývalým slavným mužstvem federální ligy remizovali 2:2.

Na třiceti tisícovém Tehelnom Poli se na Mladou Boleslav přišlo podívat 500 diváků. Mladá Boleslav však nemohla představit všechny hráče, neboť z nedělního utkání s Interem si odnesli zranění Matějovský a Čupr. Opět za úmorného vedra se od začátku hrál svižný a rychlý fotbal. Hráči Slovanu se novému trenéru chtěli ukázat v co nejlepším světle. Také boleslavští hráči přes náročné soustředění nezůstávali pozadu.
Už v 10.min. mohla jít Boleslav do vedení, ale Ševela v ideální pozici na penaltě minul skvělou Jarolímovu přihrávku. V další minutě měl možnost otevřít skóre Rojka, ale dvě precizní Peckovy přihrávky gólově nezužitkoval. Na druhé straně zaměstnával Kučeru nepříjemnými střelami Obšitník. Skóre se mohlo měnit v 21.min., kdy po ideální kombinaci Vít, Pecka, Bednář, posledně jmenovaný sice přestřelil brankáře Kisse, na brankové čáře však zasahoval Demeter. Po půl hodině hry však branka padla a to na neštěstí po chybě Víta do branky Boleslavi. Rozběhlý Hamšík se protáhl kolem netakticky vyběhnuvšího stopera a střelou o tyč poslal Slovan do vedení.
Do konce poločasu už měla gólovky jen Boleslav – Rojka se však ve svých třech šancí neprosadil.
Také 2.pol. začal z ostra. Nejprve ve 46.min. obdržel žlutou kartu Švejdík za ostrý faul, v další minutě bratislavský Jurko nastřelil Millerovu tyč a ve 49.min. Boleslav vyrovnala. Rojka na hranici pokutového území vyhrál hlavičkový souboj, Sedláček si obhodil protihráče a obstřelil střídajícího brankářa Proleho. O 10.min. později už Boleslav vedla. Brunclík z pravé strany ideálně odcentroval, Sedláček včas vyskočil a podruhé se zapsal, tentokrát hlavou, do střelecké listiny. Boleslav si vytvářela i další šance.
Dvakrát vyprášil gólmanovy rukavice prudkou střelou Čáp a dvakrát minul ideálně centry hlavou Švejdík.
Potrestání přišlo 10.min. před koncem, kdy Habai umístěnou střelou překonal brankáře Millera. Předcházelo tomu nedorozumění v boleslavské obraně. Slovan se radoval z remízy, která přináší určité naděje pro nedělní vstup do druhé ligy.
Mladá Boleslav uzavře zápasový cyklus v pátek u Vídně střetnutím s Radem Bělehrad, které začne v 18:30hod.

SESTAVA: 1.pol. Kučera – Šmerda, Vít, Wozniak, Skála – Jarolím, Ševela, Gába, Pecka – Bednář, Rojka
2.pol. Miller – Krátký, Švejdík, Vít, Čáp – Cigánek, Ševela, Gába (61.Mrvík), Pecka (57.Brunclík) – Sedláček, Rojka (76.Kysela)

Fanshop banner