Mladoboleslavští fotbalisté v pilné letní přípravě na první ligu
Klub

Mladoboleslavští fotbalisté v pilné letní přípravě na první ligu

Redakce

Do třetího týdne vstoupila letní příprava mladoboleslavských fotbalistů na naši nejvyšší fotbalovou soutěž, která odstartuje 8.srpna. Fotbalisté mají za sebou v první fázi čtyřdenní soustředění v Luhačovicích a turnaj o Pohár starosty v nedalekých Čelákovicích. O několik prvních postřehů se s námi podělil i jeden z trenérů Luděk Zajíc.

Kolik hráčů máte v této fázi přípravy a na kolik a kdy budete kádr zeštíhlovat?
V letní přípravě je 26 hráčů, bohužel dva hráči jsou stále mimo - Radim Wozniak a Honza Skoupý. Kádr se bude průběžně zužovat, říkám průběžně, takže vám nyní neřeknu nic konkrétního - zda to bude zítra nebo za týden. Bude to průběžná věc a nakolik, to je zatím otevřená otázka. Snad jen to, že se počítá s dvaceti až jedenadvaceti hráči.

Jak byste celkově zhodnotil turnaj v Čelákovicích?
Tak v první řadě ten turnaj vlastně zakončoval kondiční blok letní přípravy - našeho soustředění v Luhačovicích. Do tohoto turnaje jsme šli z plného třífázového tréninku a druhá věc je ta, že hlavním cílem bylo dát příležitost všem hráčům, kteří do kádru přišli včetně dorostenců i hráčů, kteří přišli na zkoušku. Šlo tedy o ověření jejich prvních kvalit a důraz byl hlavně kladený na jejich kondici v tomto turnaji. Vyzkoušeli jsme všechny hráče, kromě Michala Ševely, který má drobné svalové potíže, a tak jsme nechtěli nic uspěchat.

Jak příznivci mladoboleslavské kopané už zaregistrovali, tak o obrannou činnost bude dobře postaráno, ale stále se hledá náhrada za Diveckého. Platí to stále?
Samozřejmě, my jsme o tom už hovořili, kdyby se naskytl nějaký kvalitní hráč. Bude rozhodovat i přijatelná cena a podmínky, které by klub mohl akceptovat.

Můžete být konkrétnější, kdo by se zde mohl objevit?
Já bych to nyní nechtěl konkretizovat.

Jak se vám jeví mladíci z úspěšného mladoboleslavského dorostu?
Já věřím, že mají perspektivu, protože svoji kvalitu mají. Nevylučuji, že v dohledné době se objeví i na ligovém trávníku. Není to ovšem otázka - teď, hned a okamžitě, ale například nejbližších měsíců.

Myslíte si, že by nyní už bylo vhodné, aby Mladá Boleslav měla i svůj rezervní tým a v jaké je to fázi?
Podle mě je to nutnost a pokud vím, tak vedení klubu už v tom podniká určité kroky. A do jaké míry se to nyní daří, to nejsem zatím schopný říci. Je to asi otázka pro vedení FK. Ale myslím si, že pokud máte prvoligový dorost a je už jen první liga, tak pak je zde velká mezera, která je potřeba vyplnit. Protože ne všichni kluci mohou okamžitě naskočit do první ligy. Potřebují tedy mezistupeň a kvalitně i trénovat, protože pokud se dávají všude možně po hostování, tak ta kvalita tréninku není leckdy zaručena.

Fanshop banner