S rozlosováním vládne v Mladé Boleslavi spokojenost
Klub

S rozlosováním vládne v Mladé Boleslavi spokojenost

Redakce

V úterý byl rozlosován nový ročník 1. Gambrinus ligy 2004-2005 a při této příležitosti jsme se i bleskově zeptali trenérů a hráčů, jak oni vidí úvodní kola tohoto ročníku.

Trenér Luděk Zajíc: Já osobně jsem si takový los zhruba přál. Všechno to jsou přijatelní soupeři-v tom úvodu doma Jablonec,dále venku Opava a doma ve třetím kole Teplice, takže když se na to podívám, ten začátek je zhruba podle našich představ a věřím, že pro nás bude hratelný. Těžší soupeři nás čekají až od 8.kola-Sparta, Olomouc a Baník. Tomu se vyhnout nedá nicméně jsem rád, že tyto soupeře jsme nedostali například v prvních čtyřech kolech. Věřím, že tento los nám i pomůže. Vždycky se říká, že los není důležitý, protože když dostanete těžký los na začátek, nedá se s tím nic dělat-poradit si musíme sami.A první prohry po takových utkáních třeba se Spartou, Baníkem a Olomoucí mají i vliv na psychiku mužstva. Kvalita soupeřů v první lize je daleko vyšší než ve druhé lize, nicméně jsou zde i výrazné rozdíly. Myslím tím špičku a průměr druhé části ligy a já si myslím, že jsme na úvod dostali soupeře, se kterými klidně můžeme hrát.

Trenér Milan Bokša: Velice často a obecně slyšíme, že rozlosování nemá tak velký význam, protože stejně se všemi soupeři musíme hrát. Myslím si, že to však platí pro mužstva usilující o špičku tabulky, aby se v lize dostala na pohárová místa. Tato mužstva však musí bodovat skoro v každém utkání. Mužstva hrající ve druhé půlce tabulky, tak u těch toto rozlosování určitou roli hraje- zejména u mužstev, která do první ligy postoupila. A právě u nich ty první zápasy hrají velkou roli, aby bodovala, získala body během tří, čtyř zápasů. Předpoklad, pokud hrajete s mužstvy, která nejsou favority, je lepší dostat pro začátek soutěže. Podle mého rozlosování je pro nás příznivé, ale každý zápas je těžký.

Roman Bednář: Myslím si, že je jedno, s kým budeme hrát, ale rozhodně bychom si nepřáli na úvod Spartu nebo Slávii-což naštěstí se nestalo. V první lize si ale moc vybírat nejde. Například v takové Opavě to bude pro nás ve druhém kole těžké, jako bychom jeli na Spartu. Já si z toho losování hlavu nedělám….

Adrian Vizingr: Podle mého je pro nás toto losování vcelku příznivé. Začínáme doma s Jabloncem, jedeme do Opavy a pak jsou doma Teplice. Je to pro nás dobré a kolik bodů z těchto zápasů na úvod? Je to těžké říci a odhadovat/smích/.

Tomáš Kuvajt: Rozlosování není vůbec špatné-na úvod Jablonec. První soupeři Opava a Teplice, tak s těmi podle mého budeme hrát o solidní střed tabulky a právě na začátek to není vůbec, jak jsem řekl, špatné.

David Rojka: Já si myslím, že první kolo doma s Jabloncem je příznivý los. Rozhodně to je pro nás lepší než hrát na Spartě. Výhodou je , že hrajeme první utkání doma a měli bychom rozhodně vyhrát. Los je příznivý, takže by to chtělo z prvních třech zápasů 5-7 bodů.

Radim Wozniak: S losem jsem spokojen a s Jabloncem, Opavou a Teplicemi se nechá hrát.Velkou výhodou je, že první zápas začínáme doma a doufám, že přijde hodně lidí. A také bych si přál, aby se hrálo podle slov pana Kudely od 19 hodin. Čas a hlavně v neděli večer bude atmosféře hodně napomáhat.

Miroslav Miller: Podle mě je los přijatelný včetně prvního kola doma s Jabloncem. Věřím i tomu, že z Opavy ve druhém kole přivezeme bod, protože Opava je na naší úrovni.Ale doma musíme vyhrávat.

Fanshop banner