Trenér Zajíc odpovídá
Klub

Trenér Zajíc odpovídá

Redakce

Pondělí 28.6. bylo ve znamení prvního dne letní přípravy. V 9.30 hodin v prostorách mladoboleslavské fotbalové arény přivítali trenéři Bokša a Zajíc všechny hráče včetně nadějných, vybraných mladoboleslavských dorostenců. Losování nového ročníku naší nejvyšší soutěže proběhne v úterý 29.6 v odpoledních hodinách. Na program mladoboleslavských fotbalistů jsme se zeptali jednoho z trenérů Luďka Zajíce.

Tak jaká byla vaše dovolená?
Byla příjemná a byla v domácích podmínkách. Příjemná i z toho pohledu, že se nám podařilo postoupit do nejvyšší soutěže.

Byl jste i během dovolené ve styku s vedením FK ?
Ano, průběžně jsme se informovali o tom, co se v klubu děje,připravuje a také o možných posilách. Také jsme byli s generálním manažerem Zdeňkem Kudelou zkontrolovat podmínky na Slovensku, kam zanedlouho vyrazíme na další část letního přípravného období.

Jaká je situace kolem Radka Diveckého?Budou ho mladoboleslavští fanoušci opět vídat v dresu domácích?
Co se týče Radka Diveckého, zde zatím nedošlo s Teplicemi k dohodě. Radek pro nás udělal velice cenné služby, k postupu do první ligy nám pomohl výraznou měrou.Vstřelil 7 branek což bylo důležité, ale zatím se jednání o jeho setrvání v Boleslavi ještě nedotáhla, a tak uvidíme, jak se to dále vyvine.

Jestli tomu dobře rozumím, tak ho asi od srpna fanoušci v dresu nováčka nejvyšší soutěže asi neuvidí…
Já bych to v této chvíli nechtěl ještě uzavírat. My bychom byli rádi, kdyby mohl Radek za nás hrát i nadále. Zájem z naší strany rozhodně máme.

Můžete už nyní něco prozradit o posilách?
Z Olomouce je nyní s námi v přípravě stoper Gába - kmenový hráč prvoligové Sigmy, který hrál však za HFK ve druhé lize. Dále máme zájem o Jarolíma ze Sparty B - je to ofenzivní hráč, který je schopný kopat z kraje i ze středu, je to technický hráč. Mimo jiné je to synovec internacionála Karla Karolína, současného trenéra Synotu. Dále máme v přípravě čtyři mladoboleslavské dorostence, protože Boleslav má kvalitní mládežnickou základnu. Právě i oni dostanou šanci. Nastoupil zkušený Jiří Skála z Teplic, Michal Ševela z Olomouce, který dal nakonec přednost Boleslavi před Viktorkou Žižkov, a rychlonohý levák Luboš Pecka z Prachatic.

Jak budou vypadat první dny letní přípravy?
Dnes jsme se sešli a v úterý a ve středu čekají hráče testy na fakultě FTVS v Praze. Pak odjíždíme na čtyři dny do Luhačovic kde budeme od 30.6-4.7. na tzv. kondičním soustředění. Poté budeme 14 dní v domácích podmínkách, kdy absolvujeme turnaj v Čelákovicích (6.7.), kde se střetneme v úvodním zápase s Teplicemi a buď se Spartou nebo domácími Čelákovicemi.10.července hrajeme v Plzni a 14.7 je naplánovaný zápas se Slávii Praha. 17.července odjíždíme na Slovensko, kde bychom se měli střetnou s Interem Bratislava a Slovanem Bratislava. Za Radem Bělehradu si zajedeme do Vídně.

Nemáte obavy, že první liga začíná zhruba za 6 týdnů a prvoligová mužstva už naskočila do přípravy před 14 dny.
Liga vzhledem k EURU končila dříve, a tak by to právě u prvoligových mužstev byl luxus , aby stála moc dlouho. Tak využili právě delší přestávky na včasnou přípravu. A některá mužstva vzhledem k poháru INTERTOTO, Zlín a Teplice, musela s přípravou začít extremně dříve. Pochopitelně jako trénink je i důležitý odpočinek a nemůže se do další přípravy skočit bez odpočinku - jednak fyzického, tak i psychického. Když se to vezme na týdny, či na měsíce, i my máme stejně dlouhou soutěž jako ostatní prvoligové týmy, které skončily se soutěží v polovině května. My jsme hráli až do 5.června a časově to tedy odpovídá. Myslím si, že lepší je hrát právě mistrovská utkání, než jenom trénovat, takže z toho strach nemám.

Je něco, co vás na portugalském Euru překvapilo?
Překvapil mě hlavně odjezd Italů ze šampionátu. A pak u těch Španělů to bylo asi hodně náročné, protože hráli proti domácím Portugalcům…..Jsem ale spokojen s úrovní a kvalitou šampionátu.

Fanshop banner