Mladá Boleslav zahájila přípravu na ligu
Klub

Mladá Boleslav zahájila přípravu na ligu

Redakce

K historicky první prvoligové přípravě se dnes sešli hráči nováčka Gambrinus ligy.
V kabině se objevilo celkem osmadvacet hráčů, kterým po nezbytném vážení a vydání organizačních pokynů začalo ihned období plné fotbalové dřiny.

Mladoboleslavským trenérům Milanu Bokšovi a Luďku Zajícovi ze starého druholigového kádru chyběli jen obránce Václav Paleček (bojuje o angažmá na Kladně) s útočníkem Radkem Diveckým (Teplice přišly s dalšími finančními požadavky mimo rámec smlouvy).
Z úspěšného extraligového dorostu (letos obsadil vynikající páté místo) naskočili do přípravy brankář Jan Šeda,obránce Martin Mrvík,středopolař David Brunclík a útočník Jan Kysela.
Z nových hráčů, o jejichž angažmá boleslavské klubové vedení uvažuje, se hlásili teplický univerzál Jiří Skála, olomoučtí odchovanci Jiří Gába a Michal Ševela (prvně jmenovaný je schopen zvládnout post stopera,krajního obránce i defenzivního záložníka,druhý post tvořivého středopolaře), Marek Jarolím – pravý krajní záložník ze Sparty Praha a levonohý útočník či levý krajní středopolař – Luboš Pecka z Tatranu Prachatice.
Zatímco na jaře zraněný střelec Roman Bednář nastupuje tréninkovou zátěž již bez omezení, střední obránce Radim Wozniak po operaci menisku bude absolvovat prvních čtrnáct dní přípravu s úlevami a jeho kolega Jan Skoupý bude muset ještě do 22.července s přípravou počkat. Jeho zranění – poraněná ledvina- si vyžádalo další klidovou fázi.
Dnešek strávili hráči na tréninkovém hřišti a zítra se již rozdělí na dvě poloviny. První pod vedením trenéra Zajíce absolvuje v Praze na FTVS UK zátěžové testy, druhá bude s trenérem Bokšou trénovat v Boleslavi.V úterý si své role vymění. Ve středu pak mužstvo odjede do Luhačovic na kondiční soustředění.

Fanshop banner