MLADOBOLESLAVŠTÍ  V  POSLEDNÍM  KOLE  VYSOKO  PROHRÁLI
Klub

MLADOBOLESLAVŠTÍ V POSLEDNÍM KOLE VYSOKO PROHRÁLI

Redakce

Poslední kolo II. fotbalové ligy přineslo mladoboleslavským fotbalistům vysokou porážku od Kladna 0:4. Hosté hráli s plným nasazením, byli aktivnější a pohyblivější, protože byla před nimi i případná možnost postupu do nejvyšší soutěže.

Mladoboleslavští začali útočněji, ale hosté postupně hru vyrovnávali a vypracovávali si více gólových příležitostí. První šanci měli domácí už ve 3.min., ale nabídku přímého kopu nedokázali využít. O dvě min. později to byli hosté, kteří po ose Kalina – Holub nebezpečně zaútočili a Kučera míč doslova vyškraboval. I v další minutě musel Kučera zasahovat, když nepříjemně odražený míč dobíhal hostující Klinka. Ve 12.min. došlo k nedorozumění v mladoboleslavské obraně a odražený míč poslal kladenský Holub za záda gólmana Kučery na 0:1. V 16.min. měl možnost srovnat Cigánek, když jeho střela doslova lízla Winterovu branku. V dalších minutách měli většinu aktivity na kopačkách hosté. V 18.min. to bylo po útočné akci Černocha, ve 24.min. to byl opět Klinka, který donutil Kučeru, aby míč přikryl. Domácí v těchto fázích se těžko prosazovali přes dobře organizovanou obranu hostů a naopak poměrně lehce dvojice Holub a Klinka se dostávali před gólmana Kučeru. Po jedné z dalších kladenských akcí padnul v 35.min. druhý gól, který po Černochově nahrávce dal opět Holub.

Na začátku 2.poločasu o sobě dali vědět i domácí, kdy Matějovský donutil k zásahu gólmana Wintera a v 56.min. Cigánkova hlavička jen těsně minula pravou tyč kladenské branky. Ovšem v 61.min. to byli opět hosté, kteří využili chyb v mladoboleslavské obraně a Klinka zvýšil na 0:3. O dvě min. později mohl po úniku Klinky zvýšit Holub, ale míč jen těsně minul břevno mladoboleslavské branky. V 69.min. se perfektně uvolnil neustále aktivní Klinka a Krátký mu nešťastně vypíchl míč do vlastní branky na 0:4. Od pátého gólu zachránila o minutu později mladoboleslavské tyč.
I přes tento nešťastný výsledek se dostalo mladoboleslavským fotbalistům poděkování za předvedenou hru v této sezóně, která vyústila v postup do nejvyšší soutěže.


SESTAVA: Kučera – Čáp, Vít, Šmerda, Krátký – Čupr (46.Gögh), Matějovský, Cigánek, Vizingr – Rojka (61.Sedláček), Divecký

ROZHODČÍ: Puček
DIVÁCI: 4112

Fanshop banner