PROTI SPARTĚ STEJNĚ JAKO NA PODZIM
Klub

PROTI SPARTĚ STEJNĚ JAKO NA PODZIM

Redakce

Téměř shodný průběh mělo utkání na Spartě jako v domácím prostředí v podzimní části. Nejenom že v utkání branka nepadla, také v sobotu po většinu utkání byla Mladá Boleslav jednoznačně lepším mužstvem a také jako na podzim neproměnila penaltu.

Úvodní dvacetiminutovka však patřila domácímu celku, Sparťané se lépe pohybovali a kombinovali, nově sestavená stoperská dvojice v boleslavském dresu se dlouho hledala. Při pátečním tréninku se totiž zranil Skoupý a s podezřením na poškození ledviny strávil víkend v boleslavské nemocnici. To řádně zamíchalo se sestavou mužstva, s Vítem na stoperu nastoupil Vizingr a v záloze se na jaře vůbec poprvé objevil Šmerda. Nebylo tedy divu, že boleslavské mužstvo v úvodní části hodně tápalo. Nejdříve se však probrali útočníci, přibližně od 20.min. začali Divecký se Sedláčkem hodně zatápět sparťanské obraně. Nejprve se zastřeloval Divecký, Grigar měl s jeho útočnou aktivitou plné ruce práce. Po půl hodině hry se Sedláček pustil odvážně do pokutového území letenských, obtočil se kolem exboleslavského Dosoudila, ten jej podrazil a rozhodčí Řehoř nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Divecký, ale lehkovážně poslal míč nad Grigarovu branku.

Aktivita však zůstala na kopačkách Boleslavi, míč však síť v brance domácího brankáře nerozvlnily ani střely Čápa, Víta a Diveckého. I ve 2.pol. trvala aktivita boleslavských hráčů. Největší šanci zápasu kromě neproměněné penalty měl v 64.min. Cigánek. To se po levé straně prodral Čáp, skvěle předložil míč před branku volnému Cigánkovi, který však před prázdnou brankou střelecky zklamal. Ze čtyř metrů mezi tyče netrefil. Šance měl v závěru Kulvajt a minutu před závěrečným hvizdem Sedláček. Šance však nikdo využít nedokázal.
Boleslavské mužstvo sehrálo dobrý zápas a předposledním kolem se udrželo na špici tabulky.

SESTAVA: Kučera – Krátký, Vizingr, Vít, Čáp – Cigánek (68.Kulvajt), Šmerda, Matějovský, Gögh – Divecký (65.Rojka), Sedláček

ŽK: Gögh, Divecký, Vizingr

ROZHODČÍ: Řehoř

DIVÁCI: 558

Fanshop banner