Na slovíčko s trenérem Vítězslavem Lavičkou
Klub

Na slovíčko s trenérem Vítězslavem Lavičkou

Redakce

Důležitý zápas mladoboleslavských fotbalistů s Pardubicemi sledoval v pondělí 24.5. i jeden z libereckých trenérů Vítězslav Lavička. Ten se netajil, že přijel rovněž sledovat některé domácí hráče, i když pochopitelně nechtěl konkrétně jmenovat.

Jaký máte nyní program po skončení nejvyšší soutěže?
Nyní máme v Liberci dovolenou, skončili jsme až nyní v pátek/21.5./ a sejdeme se 14.června.
V Liberci působíte jako jeden z trenérů-jak máte rozdělené funkce s trenérem Grigou?
Do Liberce jsem nastoupil v době, kdy už tam byl Standa Griga. Oba jsme na stejné úrovni, ale to poslední slovo má kolega Griga. A podle mě je to tak správné.
Co říkáte mladoboleslavské fotbalové aréně a tomu, že se zde bude hrát první liga?
Soudím podle vývoje dnešního zápasu, že domácí mají velice dobře nakročeno do první ligy. Jsem jen mile tím vším tady překvapený. Já, když jsem tady v Mladé Boleslavi hrával, tak Boleslav byla vždy nepříjemný soupeř. Co se týče prostředí, tak se zde udělal obrovský kus práce- nejenom po sportovní stránce, ale i po stránce zázemí klubu. Domácí právem míří do nejvyšší fotbalové soutěže.
Kde začala vaše fotbalová kariéra, protože vaše jméno je spojeno hlavně se Spartou?
Původem jsem z Plzně, kde jsem také fotbalovou kariéru začal a ve dvaceti letech jsem přestoupil do Sparty Praha. Zde jsem odehrál největší část své hráčské kariéry.
A poté jste se vydal i na dráhu trenéra. Kde ta začala?
Hráčskou kariéru jsem zakončoval v Chrudimi a souběžně jsem přecházel právě zde na post asistenta a později i trenéra. Chrudim byla v trenérské práci mým odrazovým můstkem. Pak následoval přestup do Sparty na post asistenta a následně trenéra.
Prozraďte, kdo se vám z mladoboleslavských hráčů nejvíce líbí?
Mě se libí mužstvo celkově. Myslím si, že jsou velice dobře sladěni a poskládaní. Není to asi náhoda, že mladoboleslavští hrají o nejvyšší příčky.
Přiznám, že jsem přijel za jedním konkrétním hráčem, ale o koho jde-to neprozradím.
Jestli tomu dobře rozumím, tak Liberec bude hledat posily do nové sezóny 2004/2005?
Samozřejmě, že nás čeká určitá obměna mužstva a to je také povinností nás trenérů, abychom si mapovali nejen první ligu, ale ten záběr výběru musí být širší. Proto jezdíme i na vybraná druholigová utkání.

Fanshop banner