OHLASY TRENÉRŮ:
Klub

OHLASY TRENÉRŮ:

Redakce

TRENÉR FK MLADÁ BOLESLAV, MILAN BOKŠA:
V této fázi musím pogratulovat hlavně všem lidem tady v Mladé Boleslavi, kteří se zasloužili o tento historický postup Boleslavi do první ligy. My s kolegou Luďkem jsme tu krátce a tak moje díky patří i hráčům a divákům. Právě diváci byli vynikající i ve chvílích, kdy se nám hra moc nedařila podle našich představ. Opravdu moc děkujeme. Chci poděkovat touto cestou i celému realizačnímu týmu. K utkání jen tolik, že se dnes přesně ukázala pravda, která je známá, když hráči cítí, že úspěch je blízko tak se projeví i nervozita. A právě tato nervozita poznamenala i výkon některých hráčů. Myslím si, že celková snaha a vůle splnili postupový cíl už dnes. Utkání bylo vyrovnané a soupeř hrál velmi dobře. A to jak po stránce zkušeností a taktiky. Byly zde fáze, kde jak už jsem zdůraznil, nám pomohli diváci a náš brankář Miller. Ze všeho mám velkou radost a teď si přeji, abychom se dobře připravili na to, co nás do budoucna čeká. Čeká nás tedy naše nejvyšší fotbalová soutěž.

TRENÉR FK MLADÁ BOLESLAV - Luděk Zajíc:
Poslední krok je vždycky nejtěžší. Všichni už viděli, že jsme v první lize. Jenže k té první lize nám scházely ještě tři body. Hráči si toho byli vědomi a jak říkal kolega Milan řadu z nich to i poznamenalo. Přesto si vážím i toho, že i přes nervozitu a zodpovědnost, která na hráčích ležela tak to zvládli. Je důležité, že zápas rozhodli právě zkušení hráči – pojistku dal právě Radek Divecký (byl to jeho sedmý gól za Boleslav). Co se týče gólmana, tak byl opravdu jednička a pak Divecký, který naše vítězství pojistil. A toto nám umožnilo v klidu dohrát zápas. Vidíte sami, že se zde staví nová jižní tribuna a tak nejenom hráči, ale i vedení bylo pod ohromným tlakem. Kdyby se to dnes nepodařilo a my jedeme na Spartu, kde se může stát ledacos a pak je doma poslední zápas s Kladnem. Hrát tuto soutěž na jeden rozhodující zápas, by bylo pro nás hodně těžké. Jsem velice rád, že jsme to zvládli v tomto prvním „mečbolu“.


TRENÉR FK AS PARDUBICE, Ivan Pihávek:
Nejprve gratuluji domácí k úspěchu a přeji vše nejlepší v nadcházející prvoligové sezóně. V tomto zápase jsme věděli do čeho jdeme. Tento zápas měl svůj náboj a my jsme se celkem úspěšně s počátečním tlakem domácích vyrovnali. Mohli jsme i při troše štěstí dohrát první poločas s remízou. Gól domácích nás postavil trochu do jiné pozice a my začali hrát aktivněji. Druhý poločas byl samozřejmě o tom, že Boleslav potřebovala gólovou pojistku, ale přesto musím smeknout před našimi hráči. Byli aktivní a rozhodně byli domácím dobrým soupeřem. Nebýt naší smůly v koncovce, tak jsme mohli ještě více mladoboleslavské potrápit. Závěr rozhodl gólovou pojistkou Divecký a zápas se dohrál v poklidu. Chci zdůraznit i to, že jsem pyšný na své hráče. Ještě jednou Mladé Boleslavi gratuluji.

Fanshop banner