MLADÁ BOLESLAV JE V PRVNÍ LIZE
Klub

MLADÁ BOLESLAV JE V PRVNÍ LIZE

Redakce

V utkání, kde šlo dnes večer o hodně porazili mladoboleslavští fotbalisté mužstvo Pardubic rozdílem dvou branek. Východočeši rozhodně cestu domácím do 1.ligy nijak neusnadnili, protože byli zdatným a houževnatým soupeřem.

Zápas začali obě mužstva opatrně, ale byli to domácí, kteří v úvodních minutách dávali o sobě více vědět. V 10.min. spálil gólovou šanci Rojka, kterého střela šla těsně přes břevno Šimonovy branky. V 16.min. o sobě dali vědět i hosté, když unikající Bukač svoji následnou střelou při zemi vylekal brankáře Millera. O pět min. později, kdy si domácí vybírali i slabší chvilky, skvěle unikl Tomáš Cigánek a donutil pardubického brankáře k ráznému zákroku. Od této chvíle byli domácí už důraznější a dvojici Matějovský – Krátký ve 24.min. chybělo při akci jen důraznější zakončení. Hosté se mohli ujmout vedení v 25.min., kdy nádhernou střelou Šimáček donutil brankáře Millera vyboxovat míč před sebe. Důraz mladoboleslavských slavil úspěch ve 34.min., kdy aktivně hrající Rojka dal na 1:0. Hosté přesto ve své aktivitě nepolevili a o dvě min. později Miller musel zmenšit vyběhnutím střelecký úhel dobře hrajícímu pardubickému Kučerovi. V nastaveném čase první půle promarnil gólovou šanci ještě Radek Divecký. Hosté byli nebezpeční a hlavně svými brejkovými akcemi.

I ve druhém poločase měli domácí slabší chvilky, které hosté svými protiútoky nebezpečně trestali. V 48.min. to byl opět Kučera, který natáhl gólmana Millera. V 58.min. měli domácí šanci na zvýšení, kdy Matějovský se ocitl tváří v tvář před pardubickým brankářem, ale míč těsně minul hostující branku. Domácí obrana v 61.min. svojí nedůrazností a hlavně chybou Víta dala šanci Martinčíkovi jehož střela po rychlém a krátkém protiútoku jen těsně minula Millerovu branku. Neúnavný pardubický Kučera měl blízko k vyrovnání v 72.min. O pět min. později však slabší chvilku domácích rázně ukončil svým výpadem na hostující branku Radek Divecký a zvýšil na 2:0. Poslední minuty už patřily domácím, kteří hru plně kontrolovali a hostům nedali šanci ani snížit.

SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Vít, Čáp – Cigánek, Matějovský, Vizingr, Čupr – Divecký (90.Kulvajt), Rojka (87.Sedláček)

ŽK: 61.Divecký

ROZHODČÍ: Beneš

DIVÁKŮ: 5312

Fanshop banner