O třech bodech bylo rozhodnuto už do půli
Klub

O třech bodech bylo rozhodnuto už do půli

Redakce

Tentokrát nenechali hráči Boleslavi na HFK nic náhodě, od úvodního hvizdu rozhodčího vlétli na soupeře a góly Kulvajta, Rojky a Sedláčka rozhodly o vysoké výhře.

Říká se, že do třetice všeho dobrého i zlého. Jako by se tímto sloganem hráči Mladé Boleslavi řídili. Po třech rozpačitých výkonech na Xaverově, Vítkovicích a Jihlavě vstoupili do utkání velice soustředěně a s postupem času se herně, ale i gólově prosazovali. Změny v sestavě, kdy za potrestaného Diveckého nastoupil Sedláček a stejně tak za Cigánka Kulvajt se v tomto utkání ukázaly jako přínosné.
Sedláček hned od první minuty rozběhal poměrně statickou obranu Olomouce a s Rojkou vytvořil velice nebezpečnou a údernou dvojici. Tomáš Sedláček měl lví podíl na všech třech gólech, které v utkání padly. V 11.min. uvolnil Kulvajta, který dorážkou poslal poprvé míč za Alexiejevičova záda a o šest minut později opět asistoval přihrávkou na 2:0. To se tentokrát pravačkou z úhlu prosadil Rojka, překvapivou střelou poměrně z ostrého úhlu posunul na nadějných 2:0 ve prospěch Boleslavi. A do třetice Tomáš Sedláček v 37.min. využil přihrávku Davida Rojky a z pravé strany překonal domácího gólmana. Výsledek hovoří o jednoznačném průběhu 1.poločasu, ale za jednogólového vedení se vyznamenal brankář Miller, který reflexivně vyrazil Opravilovu bombu. I další šance měla však Boleslav, velice chytré přihrávky a centry Matějovského buď těsně svištěly kolem branky nebo Kulvajtovi a Sedláčkovi chyběl půl krok.

Do 2.poločasu se HFK dvěma změnami v sestavě pokusilo hru ještě zdramatizovat. Domácí zvýšili bojovnost a opakovaně se tlačili před branku Boleslavi, ta je však do vyložené šance nepustila a naopak šance na zvýšení skóre měla ještě další. Sedláčkovi, Rojkovi a Matějovskému však chybělo nejen štěstí, ale i přesnost.

SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Wozniak (71.Vizingr), Čáp – Kulvajt, Vít, Matějovský, Čupr – Sedláček (83. Boniatti), Rojka

ŽK: Čupr

ROZHODČÍ: Královec

DIVÁCI: 396

Fanshop banner