JAK TO VIDĚL TRENÉR A HRÁČI
Klub

JAK TO VIDĚL TRENÉR A HRÁČI

Redakce

Trenér: Luděk Zajíc:
Domácí po úspěchu v poháru byli nabuzeni, protože před tím poráželi doma i ligová mužstva. Stejným způsobem se chtěli ukázat proti nám. Jihlava byla od začátku zápasu aktivní, hlavně díky standardním situacím a rychlým protiútokům. Nám pro změnu chyběla větší přesnost – hlavně v prvním poločase. Zde jsme se dostali do jedné vyložené šance, nicméně Tomáš Kulvajt postupoval sám na gólmana a branku nedal. Naprosto stejnou situaci ve druhé půli však vyřešil jihlavský Polonyi brankou. Byla to branka po naší chybě. Závěr utkání jsme zvládli ve smyslu nasazení, přehrání soupeře, ale z dalších čtyř čistých gólových šancí jsme branku nedali. Domácí měli ještě v průběhu utkání další jednu, dvě brankové příležitosti, které naštěstí neproměnili. Závěr zápasu nám bohužel brankově nevyšel. Brankové příležitosti měli Vít, Skoupý a Divecký. Vše byla jen otázka důrazu a rozhodnosti.

Jak se připravíte a na co se zaměříte v středečním zápas s HFK Olomouc?
Na přípravu máme jen dva dny. První věc je dostat se přes toto utkání s Jihlavou – objektivně ho zhodnotit a připravit se na Olomouc u nich doma. Bude to hlavně ve smyslu taktickém, protože domácí bojují o záchranu ve druhé lize. Musíme jet do Olomouce soustředěni, v klidu a pokusit se soupeře přehrát. Myslím si a jsem přesvědčen, že jsme fotbalově lepší. Musíme hlavně vstřelit branky.

Marek Matějovský (autor branky):
Bylo to utkání, ve kterém jsme mohli vyhrát a dopadlo to, tak jak to dopadlo. Myslím si, že řadu šancí jsme si v Jihlavě vytvořili a kdybychom tu první proměnily, odjeli bychom se třemi body. Ve druhé půli dle mého Jihlava odešla hodně fyzicky, ale my nedokázali nabídnuté šance využít a hlavně dát druhý gól.

Petr Krátký:
To co jsme čekali, Jihlava hrála. Byl to nepříjemný soupeř, který potvrdil své kvality proti ligovým mužstvům v poháru ČMFS. My jsme na to byli připraveni, ale šance jsme nevyužili.

Tomáš Kulvajt:
V první půli se nám nepodařilo dostat Jihlavu pod tlak a podle mého jsme první poločas prohospodařili. Nebyli jsme tolik v pohybu, jak bychom měli být. Přesto jsem se dostal do jedné, hodně velké příležitosti. Bylo to ve 43.min., kdy na prostředku propadl balón a já šel sám přímo na brankáře a chtěl jsem ho střelou tzv. obstřelit. Bohužel se mi to nepovedlo. Gólman mi dobře snížil střelecký úhel a míč vyrazil do strany. Byla to největší šance první půle. Do druhého poločasu jsme se snažili více přidat, ale bohužel jsme inkasovali brzy gól. A po tomto gólu jsme se dostali pod jihlavský tlak, kdy právě soupeř měl další dvě nebo tři hodně slušné gólové příležitosti. Naštěstí se nám podařilo chytrou brankou Marka Matějovského vyrovnat a naopak se hra otočila. Na soupeři začala být znát únava z pohárového zápasu s Ostravou. A zase jsme to byli pro změnu my, kteří měli dvě tři gólové šance, ale ty jsme neproměnili. Takže, co se týče na šance a průběh hry, to byla asi zasloužená remíza, i když my jsme chtěli vyhrát. Z našeho pohledu je toto utkání ztráta.

Miroslav Miller:
Jihlava byla nepříjemná především ze standardních situací, které zahrával jihlavský Vladyka. Právě on je kope hrozně nepříjemně, ale s tím jsme se úspěšně poprali, protože gól ze standardky jsme nedostali. Po našem jednom z rychlých brejků, kdy jsme šli do útoku, jsme ztratili míč a pak tzv. nesklapla ofsajdová past a my dostali branku. Jihlava byla nebezpečný soupeř, který měl řadu gólových šancí, ale i my jsme si je začali vytvářet. Bylo to remízové utkání a nyní musíme v Olomouci vyhrát.

Fanshop banner