VENKU JAKO PŘES KOPÍRÁK
Klub

VENKU JAKO PŘES KOPÍRÁK

Redakce

Už potřetí v řadě mají utkání Mladé Boleslavi na půdě soupeře naprosto stejný průběh. Až když boleslavští prohrávají, zapnou, vyrovnají a v závěru zahodí, co se dá.

Obě mužstva věděla, že Jihlava dříve nebo později ztratí síly, které nechala ve středu na hřišti Baníku Ostrava. Podle toho vypadal i průběh hry celý první poločas. Domácí se nikam nehrnuli, těžili ze standardních situací, které zahrával Vladyka a které vždy byly nebezpečné. Mladá Boleslav však zvýšila aktivitu až přibližně od 30.min., do té doby její hráči čekali, s čím Jihlava přijde. Chyběla jim přesnost v přihrávkách, větší pohyb a důraz. Když konečně po půl hodině hry mladoboleslavští začali hrát svoji hru, vypadalo to, že domácím síly opravdu došly.
V posledních deseti minutách 1.poločasu si zlepšeným pohybem a přihrávkou Boleslav vypracovala několik gólových šancí z nichž největší byla ta Kulvajtova minutu před vypršením první půle. Dostal kolmou přihrávku a zcela sám postupoval na brankáře Vorla. Zvolil střelu, kterou mu domácí brankář nohou vyrazil přímo před dobíhajícího Diveckého. Ten však z hranice velkého čtverce bez uvážení napálil levačkou míč vysoko nad prázdnou branku.

Druhý poločas začal ostrým nástupem domácích, kteří rychle chtěli rozhodnout. Podařilo se jim to v 55.min., když Vít nepřesně přihrál, míč se dostal k Polonyimu, ten šel sám na Millera a nezaváhal. Než se Boleslav rozkoukala, mohl přijít další úder. O dvě minuty později šel Polonyi opět sám na Millera, ale tentokrát přeloboval nejenom jeho, ale i brankovou konstrukci. Až potom se boleslavští hráči probudili a zabrali. Poslední půl hodina už tradičně patřila jim, z hráčů najednou spadnul zbytečný respekt a soupeře přimáčkli před jeho pokutové území. Vyrovnání přišlo v 74.min., Matějovský zakouzlil z leva před pokutovým územím domácích, dobře se zorientoval a lobem překonal domácího brankáře Vorla. V zápětí přišly další obrovské šance. Postupně ve vyložených příležitostech zklamal, Divecký, Sedláček, Gögh a Cigánek. V dalších dvou vyložených šancích Cigánka a Skoupého zázračně zasáhl Vorel.
Boleslav si sice připsala plusový bod, ale průběh utkání jednoznačně volal po třech bodech.

SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Wozniak, Čáp – Cigánek, Vít, Matějovský, Čupr (62.Gögh) – Kulvajt (62.Sedláček), Divecký

ŽK: Wozniak, Cigánek, Matějovský, Divecký

ROZHODČÍ: Jára

DIVÁCI: 620

Fanshop banner