Vyzpovídali jsme za vás
Klub

Vyzpovídali jsme za vás

Redakce

Druholigový zápas mezi mladoboleslavskými fotbalisty a brněnskou rezervou sledoval i současný trenér gólmanů prvoligového celku FC Boby Brno Josef Hron, který bezprostředně po zápase si vyzvedl některé hráče z rezervního celku a mířil s nimi na předzápasové soustředění prvoligového mužstva před sobotním zápasem brněnských fotbalistů s Olomoucí./8.5.-pozn./

Kolik takto navštívíte zápasů v druhé i první lize?
Na druhou ligu chodím hlavně, když mám čas a někdy vyjíždím i mimo Brno. Samozřejmě, že na naši rezervu chodím pravidelně a ligu jezdím sledovat hodně. Především naše soupeře, se kterými později hrajeme. Mě ovšem druhá liga hodně zajímá, protože jsem v ní nedávno působil i v Opavě. Jenom zde v Boleslavi jsem byl za loňský rok třikrát, čtyřikrát. Právě se podívat na mladoboleslavské fotbalisty a soupeře, s kterým domácí zde hráli.

Takže pro úplnost, nyní působíte v Brně u gólmanů….
Ano, jsem nyní u prvoligového mužstva jako i asistent trenéra, plus i jsem jako trenér brankářů.

Jak se vám líbí mladoboleslavská fotbalová aréna?
Je to úplně neskutečné, co se zde vybudovalo! Když se zde porozhlédnu, takže to zde chce první ligu.

Dá se říci, že Boleslav je vaším favoritem na postup…
Ano, přesně tak, společně s Drnovicemi. Ty Drnovice je i kus mého srdce, protože jsem tam působil i jako trenér. Jsem na sto procent přesvědčen, že obě mužstva budou hrát v příštím ročníku 2004/2005 první ligu.

Patříte i mezi ty trenéry, kteří jezdí pokukovat po mladoboleslavských hráčích?
Rád se na ně podívám, znám mladoboleslavské hráče. Ten kádr se moc nezměnil, znám je i z loňské návštěvy. Jsou zde velice kvalitní hráči, ale kdo se měl líbí, to nebudu radši komentovat…/smích/.
Je jich zde určitě více a na ligu rozhodně jako celek mají. Opakuji, je tu řada dobrých, kvalitních jedinců. Dívám se na ně a vím, že to je nedostupné. Jestliže Boleslav postoupí do ligy, tak potom tito hráči a jejich cena bude daleko vyšší, než kdyby hráli třeba střed druhé ligy.

Jak je to s rekonstrukcí fotbalového stadionu v Brně?
Vše už je u nás nachystané, že rekonstrukce proběhne. Určitě práce začnou letos. Do roku 2006 by měl stadion stát včetně zázemí.

Prozraďte, kde jste začal svoji kariéru?
Já jsem začínal v jižních Čechách- v Pelhřimově. To už je tak strašně dávno. Odsud jsem šel do Brna, tam jsem hrál deset let ligu a poté jsem působil ještě dvanáct let v Rakousku- to jsem ještě aktivně hrál. Vrátil jsem se v roce 1997 a udělal jsem si první trenérskou třídu. Působil jsem pak v Brně, Opavě a Drnovicích.

Kdo je podle vás u nás gólmanská jednička nebo řekněte nejlepší trio?
Bezkonkurenčně podle mě Petr Čech. Dále máme další kvalitní gólmany-Kinský/je v Rusku/.Samozřejmě Blažek. A potom zde vyrůstá nová generace-Laštůvka, Sňozík v Příbrami-pokud bude zdravý, to je velice kvalitní brankář. I u nás v Brně nejsou špatní gólmani-Brezovan, který chytá i za „béčko“ právě dnes./7.5.-pozn./

Fanshop banner