VÍTĚZSTVÍ ROZHODNUTO UŽ V PRVNÍM POLOČASE
Klub

VÍTĚZSTVÍ ROZHODNUTO UŽ V PRVNÍM POLOČASE

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté v páteční předehrávce opět potvrdili své kvality před domácím publikem, které jim vytvořilo vynikající atmosféru podbarvenou mexickými vlnami a závěrečným ohňostrojem.
O vítězství rozhodl dvěma brankami už v první půli výborně hrající Radek Divecký.

Úvodní minuty začala obě mužstva opatrně. Ve 4.min. o sobě dali vědět hosté, kdy brněnský Dupal se vydal v sólovém úniku k Millerovi. O čtyři minuty později už to byli domácí, kteří byli fotbalovější a po úniku Čupra parádní hlavičkou zamířil k levé tyči brankáře Brezovana Divecký na 1:0. Ve 13.min. publikum tleskalo střele Marka Matějovského, který z „voleje“ mířil těsně nad břevno hostující branky. Vzápětí však po jednom z mála brněnských útoků musel zasahovat i gólman Miller, který zmírnil střelecký úhel pronikajícího Simra. Další minuty patřily domácím. V 19.min. po zahrání rohového kopu hlavička Skoupého mířila těsně nad břevno. Ve 24.min. střela Tomáše Cigánka a následná její teč jedním z brněnských hráčů těsně minula spojnici brněnské branky. Hned poté fanoušky zvedla ze sedadel skvělá akce dvojice Čupr -Sedláček. A o 2.min. později se Divecký, přesto že byl atakován, objevil před brněnským gólmanem. Domácí mohli zvýšit ve 32.min. po chybné rozehrávce hostující obrany, kdy chybu brněnských využili Divecký se Sedláčkem, ale akce skončila pouze rohovým kopem. V 38.min. se tleskalo skvělé přihrávce Matějovského, který poslal míč Cigánkovi a chybělo jen důraznější zakončení. Dvě min. před koncem první půle si našel Petr Krátký,Radka Diveckého a ten opět hlavou zvýšil na 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji, hosté se uchylovali ke zbytečným faulům a po úniku Matějovského, který byl sražen dostal Marek Zúbek červenou kartu. Od 50.min. nabírala hra domácích ještě větších obrátek což podpořili i mexické vlny ze strany diváků. V 61.min. přízemní střela Radka Diveckého jen pár centimetrů minula tyč brněnské branky. O pět min. později to byl Tomáš Cigánek, jehož sólo skončilo před pokutovým územím. Nádhernou akci vypracovala v 67.min. dvojice Divecký – Čupr a následná střela Tomáše Cigánka roztleskala fanoušky. Nejistý gólman Brezovan prudkou střelu musel na dvakrát likvidovat. Hosté o sobě dali vědět v 70.min., kdy Simr natáhl střelou Millera.
Závěr zápasu byl plně v režii domácích. Střídající Rojka se neúnavně probíjel brněnskou obranou a čerstvá posila Kulvajt svými výpady plně zaměstnával brněnskou obranou a gólmana Brezovana. Řada střel a akcí domácích od 84.min. skončila se štěstím mimo hostující branku. V nastaveném čase v 93.min. Rojka rozjásal mladoboleslavské publikum a zpečetil výhru hlavou na 3:0 a fanoušci slavili nejen mexickými vlnami, ale i ohňostrojem.



SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Wozniak (60.Vizingr), Čáp, – Cigánek, Matějovský, Vít, Čupr – Divecký (74.Rojka), Sedláček (82.Kulvajt)
ŽK: 76.Rojka, 83.Matějovský
ROZHODČÍ: Čuřín
DIVÁCI: 4063

Fanshop banner