„Neproměněné šance nás stojí body“, říká trenér Luděk Zajíc
Klub

„Neproměněné šance nás stojí body“, říká trenér Luděk Zajíc

Redakce

Snaha byla utkání ve Vítkovicích vyhrát – hrát v něm aktivně, nepustit soupeře k standardním situacím a nepouštět ho na vlastní polovinu. Bohužel, tak jak to bývá, vyhodila nás tzv. ze sedla chyba v naší obrané činnosti a my prohrávali 1:0. Přesto nás tento nepříznivý stav zmobilizoval a vyrovnali jsme Martinem Čuprem na 1:1. Dále po velice sporné situaci - po penaltě, která byla hodně sporná, jsme obdrželi branku na 2:1, ale zase jsme se zvedli a do poločasu vyrovnali na 2:2. Druhý poločas tohoto zápasu byl absolutně v naší režii, vypracovali jsme si řadu brankových příležitostí, ale neskórovali jsme stejně jako na Xaverově. Takže ty naše neproměněné šance nás stojí body a určité nervy. Utkání ve Vítkovicích jsme měli jasně rozhodnout. Vítkovice měli v podstatě o jeden a půl dne odpočinku více oproti nám. My jsme je i přes to fyzicky přehráli, přeběhali, dále herně jsme je v řadě situací přehrávali. Takže rozhodly vlastně naše dvě chyby v obrané činnosti.
Co se týče hráčů, tak po nemoci velice dobře zahrál autor jedné z naší branek Martin Čupr – byla to letos jeho první branka. A dále bych vyzdvihl Tomáše Cigánka, který byl u obou branek a z jeho kopaček padla druhá branka.
Postřehy hráčů:
Miroslav Miller:

Zápas byl poměrně vyrovnaný, my začali chybou a soupeř ji potrestal v 5.min. gólem. Což podle mě ovlivnilo celý zápas. Pak se nám podařilo vyrovnat, ale rozhodčí písknul penaltu a jestli byla nebo nebyla,to nechám na něm. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Druhý poločas byl v naši režii, vlítli jsme na soupeře. Chtěli jsme dát rozhodujícího góla, ale i přes naši převahu se to nedařilo.
Petr Krátký:
V prvním poločase jsme nejlépe nehráli, udělali jsme dvě hrubé chyby, za které jsme byli potrestaní. Druhý poločas jsme byli lepší, ale bohužel vítězný gól jsme nedali. Soupeř byl nebezpečný v 1.poločase díky našim hrubkám, jinak ne. Co se týče té penalty, já osobně bych ji neodpískal ani náhodou.
David Gögh:
První půli jsme tzv. projeli, hráli jsme moc profesorským stylem a vše jsme doháněli až ve 2.poločase. Přesto, že jsme v 1.poločase dvakrát prohrávali, dokázali jsme vyrovnat. Co se týče penalty, myslím si, že být jednoznačně neměla.
Marek Matějovský:
Dostali jsme moc brzy góla, ale přesto se nám podařilo vyrovnat. Ta penalta v prospěch Vítkovic byla hodně diskutabilní. I přesto jsme vyrovnali a ve druhé půli jsme je k ničemu nepustili. Měli jsme řadu šancí, ale gól jsme nedali. V následujících zápasech to musíme odčinit.
Tomáš Cigánek:
Hráči Vítkovice byli nebezpeční v rychlých brejcích a využili chyb, které jsme udělali v prvním poločase. Naše balóny se snažili sbírat hlavně z vrchu a měli řadu hlaviček.
Martin Čupr:
Trenéři měli soupeře výborně zmapovaného. Soupeř byl lepší ve své hře ve vzduchu než po zemi. My jsme vstoupili do zápasu špatně, rychle jsme inkasovali branku. Vítkovice se štěstím dvakrát vyrovnaly a ve druhém poločase jsme je nepustili za naší půlku. Bohužel z naší převahy a z třech až čtyřech šancí jsme gól nevstřelili. Je to ztráta dvou bodů.

Fanshop banner