JASNÉ VÍTĚZSTVÍ V MEXICKÝCH VLNÁCH
Klub

JASNÉ VÍTĚZSTVÍ V MEXICKÝCH VLNÁCH

Redakce

Jeden z nejlepších výkonů v jarní části II.fotbalové ligy předvedli pod reflektory a vynikajícím publikem mladoboleslavští fotbalisté. V prvním poločase si zajistili tři body a jasně přehráli v celém zápase Hradec Králové. Toto vítězství bylo ještě umocněno nádhernou atmosférou doplněnou nejenom povzbuzováním, ale i mexickými vlnami.

Mladoboleslavští fotbalisté vstoupili do tohoto zápasu aktivněji a s větší vůli po vítězství. Už v 5.min. zdvihl ze sedaček mladoboleslavské fanoušky Roman Bednář, který si to svým sólem zamířil k brance Podhajského. Zbytečně brzy se však zbavil míče a jeho střela minula pravou tyč hradecké branky. O tři minuty později publikum tleskalo vydařené akci dvojice Cigánek – Divecký. V 9.min. při stále sílícím tlaku si vychutnal hradeckého brankáře Podhajského Radek Divecký, když jeho střela zamířila mezi nohy vybíhajícího gólmana. Ve 14.min. po sólovém úniku skvěle zamířil Marek Matějovský na 2:0. Ve 32. min. Roman Bednář vyzkoušel opět postřeh brankáře Podhajského a jeho střela skončila se štěstím v jeho náruči. V 35.min. dali o sobě vědět poprvé i hosté, kdy hradecký Jůn spálil gólovou šanci a možnost dát kontaktní gól. O nejlepší akci celého zápasu se postaral mladoboleslavská trojice Divecký, Cigánek a Čáp, kdy posledně jmenovaný zvýšil za mohutného aplausu fanoušků na 3:0.

Do druhé půle vstoupili nepatrně aktivněji hosté, kteří zahrozili hned ve 47.min. po akci Šmarda – Kaplan a o pět minut později měl gól na kopačkách i Kalousek. Oběma akcím však chybělo důraznější zakončení a na místě byla i mladoboleslavská obrana. Od 62.min. to byli opět domácí, kteří přebírali iniciativu a Divecký se probil s míčem na prsou až před brankáře Podhajského, ale v poslední chvíli mu Kalousek míč sebral. V 63.min. Vít přízemní jedovatou střelou prověřil opět postřeh hradeckého gólmana a o 2.min. později Bednářovu střelu srazil Rolko na roh. V závěru zápasu měli gól na kopačkách Cigánek s Čápem, ale i Matějovský ve skvělé spolupráci s Bednářem. Hosté pět minut před koncem zahrozili po útočné akci Zemánka Jůnem, kterého střela těsně minula Millerovu branku. V nastaveném čase to byli domácí fotbalisté, kteří za potlesku vyprodané arény plně kontrolovali hru.

SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Wozniak (83.Vizingr), Čáp - Cigánek (90.Kulvajt), Matějovský, Vít, Gögh – Divecký (75.Rojka), Bednář

ROZHODČÍ: Beneš
DIVÁCI: 4320

Fanshop banner