Obě mužstva brala po bodu
Klub

Obě mužstva brala po bodu

Redakce

Remízou skončilo utkání na Xaverově, když v jeho závěru boleslavští fotbalisté promarnili několik vyložených šancí.

Velmi nervózně vstoupila obě mužstva do zápasu, hrálo se o mnoho.
Přeci jen o poznání dříve spadla nervozita z mladoboleslavských hráčů, začali lépe kombinovat a jako mužstvo působili daleko kompaktněji než domácí tým.
Oba celky však začaly se zabezpečenou obranou, a tak dlouho se hrálo bez šancí před oběma brankami.
Konečně ve 26. min. po kombinaci Čápa a Čupra na levé straně přišel přesný centr před Víškovu branku, nádherně si na něj naběhl Cigánek, ale ve finále vyběhnuvšího domácího brankáře přehodit nedokázal.
Zablýskalo se také před Millerovou svatyní, ale Bečka s Myšákem Millera překonat také nedokázali.
S postupem prvního poločasu boleslavské mužstvo získávalo větší a větší územní převahu, útočníci se však prosadit nedokázali. Především Divecký měl však svou roli velice těžkou, neboť domácí obránci jej střežili velmi nečistě.
Protože i hostující obránci si počínali velmi rezolutně a bezchybně, do šaten se šlo za bezbrankového výsledku.
Také druhý poločas začali hráči Boleslavi lépe, veškerá jejich snaha však končila před pokutovým územím Xaverova.
A tak ke slovu přišli domácí, v 55.minutě zahrával Frýdek rohový kop, boleslavští jej nejprve zblokovali, ale opakovaný Frýdkův centr už měl adresáta. Míč našel nekrytého Janouška a po jeho nechytatelné „bombě“ pod břevno skončil za Millerovými zády.
Hosté se však naštěstí rychle oklepali a konečně začali být více důrazní a přímočařejší. Rychlými narážečkami xaverovské hráče rozběhali a najednou začalo být před domácí brankou více prostoru pro kombinace. Se změnou útočníků přišly i šance. Vyrovnáno bylo konečně v 68.min. Ve skrumáži nejprve Divecký trefil tyč a odražený míč poslal Vít hlavou do sítě.
Ve zbytku času už hrálo jen boleslavské mužstvo.Nejprve po rychlém protiútoku do otevřené obrany přeloboval Krátký domácího gólmana i branku a pak začal úřadovat Rojka. Bylo jej hned plné hřiště, kličkami se zbavoval obránců a připravil několik gólovek“ sobě i spoluhráčům. Nejkrásnější byla po Čuprově centru, hlavou míč usměrnil k tyči, Víšek reflexivně vyrazil a Bednář nedokázal míč dopravit do prázdné branky. Potom s Cigánkem obrali Víška v pokutovém území o míč, ale ten opět neskončil v síti.
Do třetice Rojka potom vysoko přestřelil v šanci, do které se dostal díky dobré práci s míčem v pok.území, kdy přešel přes dva těsně bránící obránce.
Skóre se však už nezměnilo, získaný bod přijali domácí s radostí, u hostů nakonec přes počáteční rozpaky převládla spokojenost též.
Teprve další průběh soutěže ukáže, zda šlo o ztrátu či zisk.

Sestava: Miller – Krátký,Skoupý,Wozniak,čáp – Cigánek,Matějovský,Vít (90.Procházka),Čupr – Kuvajt (60.Bednář),Divácký (73.Rojka).

Rozhodčí: Jára
ŽK: Smola,Janoušek,Laštůvka,Marek – Krátký,
Diváků : 1 400 ( z toho polovina z MB)

Fanshop banner