Sleduje vytíženost hráčů
Klub

Sleduje vytíženost hráčů

Redakce

Zápas mladoboleslavských fotbalistů proti Prachaticím sledoval svým pozorným pohledem už podruhé v krátké době trenér reprezentační „21“ Ladislav Škorpil, který nešetřil chválou nad mladoboleslavskou fotbalovou arénou. Zároveň i podotkl, že liga by domácím slušela. Ochotně pro čtenáře zpravodaje a internetových stránek odpověděl na pár otázek.

Jako odborník na kopanou, jak hodnotíte proměny mladoboleslavské kopané a celkově i tohoto stadionu?
Hodnotím to celkově velice pozitivně. Je to pěkné, je kolem na co se dívat. Já něco podobného zažil v Liberci. Jsou prostě města, kde se dělá, a jsou města, kde se nedělá…To je bohužel třeba v Hradci Králové./zde trenér žije-pozn.red/.

Kolik takto shlédnete zápasů ve druhé a první lize. Podle čeho si zápasy vybíráte?
Zápasy, které mám shlédnout, si vybírám podle potřeby. První věc je sledovat vytíženost hráčů, to znamená- jednotlivá mužstva tak, jak v ligovém kole první nebo druhé ligy hrají. A pak pochopitelně hráče, kteří věkem patří do reprezentační „21“. V návaznosti na rozlosování se rozhoduji, kterému zápasu dám přednost nebo kterého hráče bych chtěl zrovna vidět.

Pokud se nepletu, v Mladé Boleslavi jste na jaře podruhé.Poprvé to bylo v jarní části na Drnovicích. Co vás sem tak táhne?
Dnes je to navíc společenská událost/premiéra umělého osvětlení 8.4.-pozn.red./, když se navíc hraje při umělém osvětlení. To je jedna věc a druhá, že vždy to je spojené se sledováním určitých hráčů. Víme, že zde v Mladé Boleslavi hraje Roman Bednář, který v podstatě patří do základního kádru „21“ české reprezentace.

Můžete prozradit, kteří hráči z mladoboleslavského kádru se vám ještě líbí?
Nechci někomu křivdit/ trenér si vzal soupisku mladoboleslavského kádru s Prachaticemi-pozn./. Kdo se mě líbí….? Já musím zatím vyjít z jednoho zápasu domácích, který jsem zde viděl a to byl zápas proti Drnovicím. To je vše, co jsem zatím viděl ze strany domácích. Můžu říci jen to , že Bednář je potencionální uchazeč o reprezentační dres „21“. Čupra jsem trénoval v Liberci a v Liberci jsem měl i Radka Diveckého.

Jaké jsou podle vás šance mladoboleslavských do nejvyšší soutěže?
Ty šance jsou nepochybně dané současným postavením v tabulce a jsou velké.

Jaký je nejbližší program české reprezentační „21“?
Nejbližší mezistátní zápas bude koncem tohoto měsíce proti Bulharsku a o měsíc později v květnu je plánováno utkání s Tureckem, které shodou okolností by se mělo hrát tady v Mladé Boleslavi.

Máte ve svém diáři naplánovanou i příští návštěvu na 25. dubna, kdy zde bude hrát ex-ligový Hradec Králové?
S určitou dávkou pravděpodobnosti - ano…../lehký úsměv/.

Fanshop banner