Umělé osvětlení svědčilo domácím
Klub

Umělé osvětlení svědčilo domácím

Redakce

V předehrávce 21.kola II. fotbalové ligy přivítali pod reflektory nového umělého osvětlení mladoboleslavští fotbalisté dobře hrající celek z Prachatic. Byl to zápas dvou poločasů a neproměněné penalty Radka Diveckého.

Úvod tohoto zápasu začal velice zajímavě. Hosté po rychlém útoku a následném rohovém kopu nečekaně dostali míč za záda gólmana Millera, ale naštěstí to rozhodčí Královec posoudil jako ofsajd. Prvních pět minut pak udávali rytmus hry domácí fotbalisté. Ti si vypracovali několik šancí a to hlavně Procházka s Matějovským. Hosté měli v těchto fázích neuvěřitelné štěstí. Hosty zaměstnávali svými výpady hlavně Matějovský a ve 20.min. předvedli ukázkovou akci Čupr z Diveckým. O 5. min. později, to byl opět Čupr tentokrát s Bednářem. V 27.min. vystřelil nádhernou střelu Procházka a Diveckého hlavička šla těsně mimo. Štěstí se na domácí usmálo v 31.min., kdy po jednom z útoku dal Radek Divecký na 1:0. O 5.min. později nacentroval nádherný centr Cigánek a míč proletěl těsně nad břevnem hostujícího gólmana. Tentýž hráč ještě v závěru zápasu nebezpečnou přízemní střelou donutil gólmana Rodáka k likvidaci gólové šance.

Úvod druhého poločasu patřil hostům a jeden z jejich nejlepších hráčů Bouchal měl obrovskou šanci na vyrovnání. V 50.min. domácí nevyužili nabídnuté penalty, kdy Radek Divecký při jednom ze svým protiútoků byl sražen v pokutovém území. Tentýž hráč však míč kopnul do náruče gólmana Rodáka. O 5.min. později to byli pro změnu zase hosté, kdy po Peckově sólu musel gólman Miller doslova konečky prstů vytahovat jedovatou střelu. Hosté v úvodních minutách 2.poločasu působili lepším dojmem a snažili se o vyrovnání. Mladoboleslavští přebírali iniciativu až od 63.min., ale přesto hosté především Peckou v rozmezí od 71. – 75.min. měli vyrovnávací gól na kopačkách. Největší šanci druhého poločasu domácích zmařila čerstvá posila na hřišti David Rojka, jehož hlavičku z prázdné branky se štěstím vytáhl hostující gólman. Od této chvíli byla hra v režii domácího celku a aktivitu přebírali především Kulvajt s Cigánkem, Čupr a Matějovský. Výsledkem tohoto snažení byla v 87.min. druhá branka Davida Rojky po akci Tomáše Kulvajta, kdy míč se dokutálel do prachatické branky. V závěru zápasu to byl opět aktivní Tomáš Kulvajt, jehož střelu vytahoval gólman Rodák nad břevno. V nastaveném čase mladoboleslavské publikum tleskalo ještě akci Tomáše Kulvajta, a následné střele Marka Matějovského.

SESTAVA: Miller – Krátký, Skoupý, Vít, Čáp – Cigánek, Procházka, Matějovský, Čupr – Bednář (69.Kulvajt),Divecký (77.Rojka)

ŽK: 17. Procházka, 71. Divecký

ROZHODČÍ: Pavel Královec

DIVÁCI: 5180

Fanshop banner