V Kunovicích to tam zase už padalo
Klub

V Kunovicích to tam zase už padalo

Redakce

Po třízápasovém gólovém půstu se konečně boleslavští střelci probudili a kunovickému celku poslali do sítě čtyři velice hezké góly a na několik dalších se už nedostalo.

Přesto před utkáním boleslavští trenéři Bokša a Zajíc museli řešit jeden velký problém: na sobotní předzápasový trénink přišel nejlepší střelec Roman Bednář s nateklou tváří a jeho stav byl tak vážný, že vše skončilo vytržením „jeho zubu moudrosti“.
Do nedělního rána tak trenérská dvojice nevěděla, jaké bude složení boleslavského útoku. Těsně před odjezdem na kunovický stadion bylo rozhodnuto, k Radku Diveckému se do dvojice poslal Tomáš Kulvajt. A byli to právě oba jmenovaní útočníci, kteří během 1.poločasu obstarali dvougólový boleslavský náskok. Po dvaceti minutách vzájemného oťukávání nejprve Cigánek otřásl břevnem Kosmálovy branky, Diveckého nahrávku napálil prvním dotykem, míč se od břevna odrazil do zkoprnělého brankáře Kosmála a odtud vně kunovické branky. Ve 23.min. Krátký po pravé straně přesnou přihrávkou vysunul Kulvajta, ten vyhrál běžecký souboj s kapitánem Máčalou a domácího gólmana obstřelil těsně k tyči. Byl to důležitý gól, který boleslavské hráče uklidnil. Zpřesnili kombinaci a byli před Kosmálem hodně nebezpeční. Zlobilo však i domácí mužstvo, několikrát se výbornými zákroky vyznamenal Miller. Uklidnění do šatny přinesla 39.min., Vít vyhrál uprostřed hřiště hlavičkový souboj, v dalším byl úspěšný Divecký, který si sklepl míč před sebe, postupoval sám na domácí branku a tváří v tvář domácímu brankáři už nezaváhal. Kosmála přesně prostřelil a napravil tak svá zaváhání v domácím utkání s Bohemians.

Druhý poločas začalo mladoboleslavské mužstvo vlažně, domácí se několikrát dostali k ohrožení Millera. Největší příležitostí domácích hráčů se objevil Lukeš, bombou trefil horní spojnici boleslavské branky a ve zbývajících šancích čaroval Miller. 70.min. však definitivně rozhodla nejen o průběhu utkání, ale i o konečném stavu. Obránce Krátký se po pravé straně vyřítil z vlastní poloviny, utekl všem hráčům soupeře, v pokutovém území zvolil nejjednodušší variantu – nechytatelnou střelou poslal míč do domácí sítě už po třetí. O 5.min. později unikl levou stranou Čupr, na hranici velkého čtverce našel volného Cigánka. Ten si nejprve prvním dotykem míč připravil a druhým dotykem napodobil Krátkého. Byla to nechytatelná střela, která skončila v horním rohu Kosmálovy branky.
Závěr zápasu přinesl další vyložené šance hostujícího celku: Divecký, Kulvajt ani Čupr však nedokázali skóre posunout výš. Mrzelo to zejména u Čupra, který z metru nedokázal dotlačit míč do prázdné branky. Vítězství v Kunovicích je velmi důležité pro stabilizaci psychiky boleslavských hráčů a jejich postavení v čele tabulky. Tentokrát soupeře jednoznačně přehráli a své šance většinou dokázali proměnit.

SESTAVA: Miller – Krátky, Skoupý, Wozniak (78.Procházka), Čáp – Cigánek, Matějovský, Vít, Čupr – Divecký (75.Rojka), Kulvajt

ROZHODČÍ: Bouše

ŽK: Wozniak, Kulvajt

Diváci: 487

Fanshop banner