„Mladé Boleslavi jen tiše závidím“.
Klub

„Mladé Boleslavi jen tiše závidím“.

Redakce

Jedním z těch, kdo sledoval „Bohemku“ a možná i vzpomínal na její prvoligovou slávu, byl i Antonín Panenka. Tento sympatický fotbalista si o poločase udělal chvilku na rozhovor pro mladoboleslavské fanoušky.

Asi nemusím hádat, proč jsi zde v Mladé Boleslavi na fotbale…
Samozřejmě, hraje zde Bohemka, přestože už nejsem u mužstva jako trenér, respektive asistent trenéra, přesto v klubu působím jako člověk, který se stará o fotbalové partnery a sponzory. Víceméně já rovněž informuji a oponuji představenstvu, akcionářům ohledně sportovní části chodu klubu.

Jak se ti líbí mladoboleslavská fotbalová aréna?
Boleslav znám a mohu říci, že jen tiše závidím. Pokud to srovnám s našimi podmínkami, tak tyto podmínky zde v Mladé Boleslavi jsou nádherné - umělá plocha, zdejší aréna, zázemí.

Hraješ stále za pražskou Amforu/Amaterské fotbalové rarity - pozn./
Hraji stále, protože Amfora má pomalu větší hráčský kádr než Barcelona. A povinností hráče Amfory je hrát dvakrát, třikrát do roka- to já každý rok splňuji.

Můžeš zhodnotit úvodní kola druhé fotbalové ligy - překvapilo tě na nich něco?
Dá se říci, že to jede v mezích, které se předpokládaly. Je zde trio mužstev hrajících o postup, možná budou chtít i promluvit mužstva hrající v„závětří.“

Máš postupový tip do ligy?
Nemohu říci, že bych měl tip a nebo někoho tam rád viděl. Samozřejmě, přál bych si, aby to byl klub nebo mužstvo s dobrým zázemím, ekonomickými podmínkami a nestalo se, že klub nemá peníze dohrát první ligu- prostě silný klub.

A jak vypadá rekonstrukce vašeho stadionu-Bohemians?
Je to v nedohlednu, protože je zde problém ten, že stadion mají jiní majitelé. Fotbalový klub s tím může těžko něco dělat, ale rýsuje se spolupráce s radnicí Praha 10 a vše je nyní ve stádiu jednání.

Fanshop banner