Zajímavé osobnosti v mladoboleslavské fotbalové aréně
Klub

Zajímavé osobnosti v mladoboleslavské fotbalové aréně

Redakce

Zápas 19. kola druhé fotbalové ligy s pražskými Bohemians sledovala řada známých fotbalových osobností. V hledišti byl i olomoucký trenér Petr Uličný, který byl hlavně spokojený se ziskem tří bodů svých svěřenců na pražském Žižkově, a tak ochotně nám odpověděl na pár zvídavých otázek:

Co vás přivedlo na fotbal do Mladé Boleslavi?
Chci vidět i nějaká druholigové utkání, protože chceme v Olomouci mužstvo v létě posílit. Takže sledujeme ty ambicióznější druholigová mužstva, abychom zjistili, jací jsou tam fotbalisté a eventuelně je pak i oslovíme.

Kolik tak navštívíte zápasů za sezónu po republice?
Je toho dost, protože naše „béčko“ hraje druhou ligu, dále sledujeme Holice, nedaleko je Brno a kousek to je i do Drnovic. Práce je hodně a dost toho tedy vidíme.

Jak se vám líbí mladoboleslavská fotbalová aréna?
Je to krásné, já jsem zde byl naposledy ještě jako trenér Hradce Králové a to se hrálo na vedlejším, dnes už zbouraném hřišti. Je vidět, že Boleslav je silné město a určitě by si zasloužilo první ligu.

V Olomouci se tedy těšíte na evropská pohárová utkání - postavení v tabulce na to nyní máte…..
Postavení na to máme, ale ve hře je ještě dvacet jeden bod do konce soutěže. Takže v plejádě silných mužstev Sparta, Slávie to jednoduché nebude a my bychom museli hrát úplně na doraz, což s sebou nese spoustu vyhraných zápasů.

Jak hodnotíte úvodní jarní zápasy druhé ligy a koho byste rád viděl v nejvyšší soutěži?
Tak kdybych to řekl, bylo by to moc osobní, ale prosím./smích/ Jednak jsem působil v Hradci, určitě přeji návrat Drnovicím. Protože bydlím v Olomouci, tak to přeji právě jim. A ti ostatní, ať si to mezi sebou rozdají…….

A jaké šance dáváte mladoboleslavským fotbalistům, co se týče postupu do ligy?
Já jim dávám velké šance a jak říkám znova - silný sponzor, diváci na fotbal chodí, kvalitní fotbalové vedení včetně trenérů. Takže nyní jde o to, aby hráči byli kvalitní i na hřišti, měli štěstí a udělali vše pro postup do ligy.

Je něco, co vás nyní v první lize hodně překvapilo?
Je zde hodně věcí. Jednak jsme se překvapili my samotní v Olomouci, protože jsme v lize hodně vysoko./smích/ Určitě překvapením jsou výkony Baníku Ostrava a myslím si, že letos ligu vyhraje. Na druhé straně zase Viktorie Žižkov, která byla dvakrát třetí, hraje letos o záchranu. To jsou ta letošní fotbalová překvapení.

Fanshop banner