Mladoboleslavští fotbalisté doma nepřesvědčili
Klub

Mladoboleslavští fotbalisté doma nepřesvědčili

Redakce

Po druhé po sobě mladoboleslavští fotbalisté nebodovali. Tentokrát jim v cestě za třemi body stáli pražští Bohemians. Hosté měli výraznou hlasovou podporu svých fanoušků. Domácí svoji nevýraznou hrou a chybami v obraně dávali hostům více příležitostí a chyběla jim lepší kombinační hra.

Zápas začala obě mužstva opatrně, přesto ve 2.min. to byli právě domácí, kteří Čápem zahrávali přímý kop. Zhruba od páté minuty mladoboleslavští nabírali tlak a ve 12.min. měl největší šanci Radek Divecký, který své sólo zakončil pouze střelou do nohou brankáře Václavíka. O pět min. později hosté zahrávali první rohový kop a následně Szabo donutil brankáře Millera k razantnímu zákroku. V 19.min. domácí po průniku Diveckého vybojovali rohový kop a pro změnu s velkým úsilím ho Václavík vyboxoval. O tři minuty později to byli opět hosté, kteří nejprve Koukalem a poté Szabem využívali chyb mladoboleslavské obrany. Ve 30.min. po zahrání rohového kopu Szabem dal hlavou nepokrytý Švejdík na 0:1. Ve 37. min. gólovou šanci „klokanů“ spálil po sólovém útoku Aleš Bednář. Konec prvního poločasu to byli opět hosté, kteří povzbuzeni svými šancemi udávali průběh zápasu.
Do druhého poločasu mladoboleslavští nastoupili s náporem. Ovšem byli to opět hosté, kteří po jednom ze svých dalších úniků ve 49.min. měli gól na kopačkách, kdy míč těsně minul odkrytou Millerovu branku. Mladoboleslavské to však nezlomilo a v rozmezí od této minuty až po 56.minutu obléhali Václavíkovu branku. Nejprve Divecký prudkou střelou těsně minul a poté šance na vyrovnání měli Cigánek, Matějovský a Čupr. V 68.min. v jednom ze svých brejků mohli zvýšit hosté, kdy Střihavka po sólovém úniku a po chybách obrany přehodil míč přes brankáře Millera, ale ten těsně minul levou tyč branky. V 82.min. prudká střela Diveckého mířila přímo do náruče Václavíka a o pět minut později měl tentýž hráč největší šanci na vyrovnání, kdy jeho střela mířila nad břevno prázdné branky Bohemians.
V nervózním závěru už nepomohla ani hlavička střídajícího Rojky a hosté odkopávali a vystihovali přihrávky domácích.

SESTAVA: Miller – Čáp (84.Rojka) , Wozniak, Vizingr, Krátký – Čupr (62.Boniatti), Matějovský, Vít (74.Skoupý), Cigánek – Divecký, Bednář
ŽK: 29. Čáp, 60.Vizingr
ROZHODČÍ: Lubomír Puček
DIVÁCI: 5320

Fanshop banner