Polák s Papouškem se vytahovali na Boleslav
Klub

Polák s Papouškem se vytahovali na Boleslav

Redakce

V obou mužstvech nastoupili hráči, kteří se zatím v základních sestavách příliš neobjevovali. Za Liberec skórovali dvakrát Polák s Papouškem, za Boleslav korigoval Rojka.

V libereckém dresu z pondělního remízového střetnutí na Spartě nastoupili do základu Slepička a Ančic, v boleslavském po porážce v Mostě jen Krátký, Vizingr a Boniatti.
Poprvé se po dlouhodobých zraněních objevili v utkání na liberecké straně Jan Polák a na boleslavské Václav Paleček. Obrovskou motivaci prosadit se před novými libereckými trenéry měl právě Jan Polák, který sehrál skvělý zápas, byl daleko nejlepším mužem na hřišti, vstřelil 2 góly a dvakrát nastřelil tyč.
Přitom Boleslav vstoupila do utkání velmi dobře, na loužemi pokrytém nymburském trávníku dobře kombinovala a ve 3.minutě utekl Ančicovi Gögh, postupoval zcela sám na brankáře Lejsala, ale míč poslal několik centimetrů vedle jeho pravé tyče. A po čtvrthodině začal úřadovat Polák, který se už zotavil po zranění „achilovky“. Nejprve mu míč utekl při kličce brankáři Kučerovi, o chvíli později mu vymetl levou „šibenici“ a poslal svůj tým do vedení. Pak trefil dvakrát tyč, po té druhé z protiútoku nebyl rozhodčím Helebrantem uznán gól Rojkovi pro ofsajd. Na 2:0 pak z pohledu Liberce zvýšil boleslavský odchovanec Papoušek, který se prosadil hlavou. Poločas končil střelou Rojka v jasné příležitosti do boční sítě.
Druhý poločas zahájil dělovkou z hranice pokutového území opět Polák, míč zaplaval před Kučerou, zvrátil mu ruce a k překvapení skončil za jeho zády – 3:0.
Na zbylých 35 minut utkání přešla trvalá převaha na kopačky boleslavských hráčů: Boniatti zcela sám před Lejsalem netrefil branku, Rojka nedal střele v gólovém postavení razanci a Procházka místo střely volil ve výhodném postavení kličku.. Po hodině hry se ale Rojka nakonec prosadil, obešel Lejsala a trefil odkrytou branku.
Pak měl po úniku příležitost liberecký Pospíšil, nedal, ale o chvíli později už přesným centrem našel Papouška, který hlavou podruhé v utkání skóroval – 4:1.

Sestava: Kučera – Krátký (65.Socha), Vizingr (46Wozniak), Skoupý, Paleček – Kuvajt, Procházka, Gögh, Boniatti – Sedláček, Rojka.

Fanshop banner