Ohlasy z Mostu
Klub

Ohlasy z Mostu

Redakce

V 18. kole druhé fotbalové ligy hostovali mladoboleslavští fotbalisté na severu Čech - v Mostě. Tentokrát se vrátili bez bodů. My jsme se zeptali, jak viděl ze svého pohledu toto utkání jeden z trenérů Luděk Zajíc, který mimo jiné nějaký čas v Mostě trénoval.

Zajíc Luděk: V prvním poločase jsme byli aktivnější, tam jsme si vypracovali dvě velice slušné brankové příležitosti. Domácí brankář výborně zachránil, jednou jsme zase my netrefili branku. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát aktivněji, bohužel opak byl pravdou. Vstup právě do druhého poločasu se nám nevydařil. V okamžiku, kdy jsme byli v deseti hráčích bez Wozniaka, tak šla středem akce a po skrumáži a nepřehledné situaci jsme si dali vlastní gól. Následných 5-10 minut jsme byli v útlumu, soupeř skóroval. Závěr zápasu patřil nám, vytvořili jsme si tlak a tři brankové příležitosti, ale nedovedli jsme šance proměnit. Soupeř byl v důrazu, v pokutovém území, jednoznačně lepší.


A jak zápas viděli někteří hráči?
Na to jsme se jich zeptali před pondělním dopoledním tréninkem.

Radek Divecký:
Zápas jsme rozehráli dobře a nedali jsme Mostu vážnou šanci. Nevyšla nám hlavně druhá půle zápasu, dali jsme si vlastní gól. Soupeř nebyl vůbec nebezpečný, my jsme ho hlavně v první části, ale i druhé, přehrávali. Ale jak jsme chtěli moc vyhrát, tak jsme otevírali zadní vrátka. Ty dva góly jsme si dali sami…..

Radim Wozniak: Než jsme dostali gól, tak to bylo vyrovnané utkání. Měli jsme více šancí než Most, ale bohužel jsme nedali gól. Pak,jak jsme dostali trochu ten nešťastný gól, tak jsme byli nuceni hru otevřít a soupeř toho využil na rozdíl dvou branek. Pak ještě David Rojka mohl snížit hlavou. Škoda. Teď si alespoň trochu všichni sedneme na zadek. Byli jsme nahoře. Teď musíme porazit Bohemku a doma se odvděčit divákům.

Miroslav Boniatti: Podle mého, ani ta první část nebyla nejlepší, vzhledem k prudkému větru. Míč se špatně kontroloval. Ve druhé půli jsme soupeře dostali pod tlak, ale bohužel jsme dostali ten nešťastný gól. Hru jsme pak otevřeli s tím, že vyrovnáme a nebo dostaneme druhý gól - to bylo riziko. Bohužel dostali jsme druhý gól. Soupeř byl ve druhé půli nebezpečný rychlými brejky. Bylo to v čase, kdy my tlačili.

Petr Krátký: Asi v 65. minutě jsem se vrhnul do souboje s jedním z mosteckých hráčů. Stalo se to ve „vápně“, já chtěl míč v pádu odkopnout, ale míč šel do vlastní sítě kolem vybíhajícího Míry Millera.

Jiří Vít: Zápas v Mostě nás nezastihl asi v ideální pohodě. Nepodali jsme takový výkon, jako v předešlých dvou zápasech. Nevím, čím to bylo, ale možná jsme byli po prvních dvou úspěších trošku nahoře. Teď přišla menší facka, ale na druhou stranu soupeř byl kvalitní, hrál v domácím prostředí a měl podporu publika. Nám to prostě nešlo a mě to připadalo, jako by jsme byli všude druzí. Míč jsme pořád honili, nemohli jsme se dostat k té naší kombinační hře. Soupeř hrál jednoduše, ze zadu většinou nakopával. Nám se střídavě dařilo získávat odražené míče. Třeba dnes bychom brali bod všemi deseti, bohužel zápas jsme nezvládli a trošku smůla byl i ten první gól. Ten závěr vyzněl pro nás, ale nedokázali jsme šance zužitkovat. Byla to taková křeč.

Fanshop banner